Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada reprezentacija

Baturina i Sučić spremni su za iskorak, u Gorici je to vidio i Zlatko Dalić

Velika Gorica:  Mladi vatreni slavili protiv Bjelorusije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
17.10.2023.
u 23:11

Zadovoljan sam. Kontrolirali smo igru svih 90 minuta, osim što su nas na početku iznenadili sustavom - kazao je hrvatski izbornik Skočić

Na kraju je to bila i lakša pobjeda nego to 2:0 rezultat sugerira. Mlada hrvatska reprezentacija slavila je u Velikoj Gorici protiv vršnjaka iz Bjelorusije u četvrtom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Naše nade dominantno su riješile utakmicu, a u glavnoj ulozi bio je dvojac naših najvećih talenata, Martin Baturina i Luka Sučić. Poveli smo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Sučić zabio s bijele točke, a konačan omjer postavio je Baturina u 55. minuti. Iako je dojam da Bjelorusi nisu bili pravi podražaj našim dečkima, gosti nisu momčad za podcijeniti. Stajali su veći dio utakmice u čvrstom bloku, čekajući neku svoju priliku. Na našu sreću, nisu je dočekali. Logično, zadovoljan je bio Dragan Skočić. Baš kao i Zlatko Dalić pred kojim su se u odličnom svjetlu prikazali spomenuti Baturina, Sučić ali i Roko Šimić. Ako ta trojica igrača budu u pravom klupskom ritmu, sigurno spadaju u kategoriju onih na koje se u bliskoj budućnosti može ozbiljno računati kada govorimo o našoj A reprezentaciji.

Teška utakmica

- Zadovoljan sam. Kontrolirali smo igru svih 90 minuta, osim što su nas iznenadili na početku sustavom. Inače igraju 5-3-2, a sad su okrenuli na romb, što nas je koštalo pet minuta da se postavimo. Mogla je biti i veća pobjeda, ali zadovoljan sam - kazao je Skočić.

GALERIJA Mladi vatreni dominantno svladali Bjelorusiju. Zadovoljan je i izbornik Skočić

Velika Gorica:  Mladi vatreni slavili protiv Bjelorusije
1/6

U dva okršaja četiri boda, nakon remija 2:2 u Grčkoj, je li to dobar ulov?

- Teška je bila utakmica u Grčkoj, a u obrani imamo puno problema, ne igraju dečki u klubovima, i ovaj put smo dosta patili, ali nadam se da će igrati više i da ćemo imati manje problema. Jer sad ih zaista imamo.

Ovaj put barem niste primili gol, nakon dva od Farskih Otoka i dva od Grčke. Stoper je bio Dino Grozdanić iz grčkog Asterasa.

- Igrao je u klubu, doduše zadnjeg veznog, ali po staturi može biti stoper, a i igrao je na toj poziciji prije 2-3 godine. Riskirao sam s njim, ispalo je u redu, mora još raditi da bude ono što želimo - pojasnio je Skočić pa zaključio mini-ciklus:

- Prosuli smo dva boda u Grčkoj jer kad primiš gol pred kraj utakmice, ne možeš biti posve zadovoljan, ali s obzirom na pobjedu, možemo biti zadovoljni.

VEZANI ČLANCI:

Roko Šimić pogodio je vratnicu i odigrao dobro.

- Zadovoljan sam, važno je da smo pobijedili, nakon što smo u zadnjoj minuti ispustili pobjedu u Grkoj, ovakve utakmice treba dobiti, nije bitno 2:0 ili 6:0, samo da uhvatimo neku formu. Drugu smo utakmicu odigrali bolje nego prvu. Ja sam u dobroj formi, žao mi je samo što nisam to okrunio pogotkom u ove dvije utakmice, ali najbitnije je da smo pobijedili i ne primili gol, to nam je vjetar u leđa. Super se osjećam, dobro mi ide i jedva čekam vratiti se u klub da nastavim - rekao je Roko.

Na tribinama je bilo dosta poznatih iz svijeta nogometa. Zadovoljan je bio i Dario Šimić, a za mišljenje smo upitali Dražena Bobana.

Lagani pritisak

- U prvih petnaestak minuta Bjelorusija je imala lagani pritisak i dominirali su. Nismo ušli u utakmicu kako treba, no vrlo brzo smo počeli preuzimati inicijativu. Pokretač svih akcija bio je Luka Sučić, uz rastrčanog i vrlo aktivnog Baturinu. Užitak ih je bilo gledati. No, postoje stvari koje bismo morali promijeniti. Nismo probijali po bokovima i nismo imali pravu završnicu. Roko Šimić nije imao upotrebljivih i brzih lopti od Biuka i Bukvića. Napadač kakav je Šimić, jednostavno treba takve lopte. Potrebno je naglasiti da nam je obrana bila odlična. Jako dobru utakmicu odigrali su stoperi Dino Grozdanić i Maro Katinić. Također, na nekim se igračima vidi da nisu u natjecateljskom ritmu i to nam se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Bez obzira, odigrali smo jako dobru utakmicu. Bjelorusija se pokazala karakternom momčadi koja djeluje čvrsto. Neće nam biti lako u gostima protiv njih, treba biti oprezan i u toj im utakmici suprotstaviti momčad koja se zna postaviti. Isto tako, pričuve su donijele dosta živosti i energije - istaknuo je Boban.

VEZANI ČLANCI:

Na utakmici u Gorici bio je i skaut Galatasaraya. Nije htio kazati eksplicitno tko mu se od naših igrača posebno dopao. Na naše pitanje o Baturini i Sučiću, samo se nasmijao, jasno potvrdivši kako se slažemo.

- Baturina i Sučić? Ma volim ja Messija. Šalu na stranu, vaša mlada reprezentacija ima jako puno dobrih igrača - na kraju je kurtoazno zaključio turski gost.

VIDEO Dalić: Nikad nismo bili ovako loši. Livaja mi nije odgovorio na poruku

Komentara 5

NE
Nemanadimak
08:32 18.10.2023.

Dosta tuzno da tek sada poseze za mladim igracima. Oni su morali ici u Katar i vec su odavno morali biti u repki kako bi se uigravali. Ovako Dalic se vaca za igracima samo kad mu trebaju. Eto i Livaja je isto tako bio samo kad nema drugoga. Ne branim Livaju ali ajmo se upitati da je Modricu neko nesto rekao na treningu i da je Modric tako odreagovao sto bi bilo? Livaja je takav temperament i sta se tu moze, moraju se gledati i igracke sposobnosti. A dobar trener mora znati kontrolirati igrace ma koliko oni divlji ili agresivni bili. Ciro bi to znao rijesiti u svoju korist 100% i ne bi pravio drame zbog incidenta na treningu vec bi to vidio kao extra motivaciju na igracu. Dobar si Dalicu ali ne toliko koliko si umislio. Kafici i restorani su mogli nakon repke a koji ce to

Avatar utunelu
utunelu
08:15 18.10.2023.

i ne trebo ponavljati jer se zna da je "uspjeh" repke 10% znanja i 90% srece, utakmice dobivene na penale statvive protivnika i sl. Kada bi se igrala liga ,sto je nemoguce u kojoj bi bile sve euro, ekipe po principu, svatko s svakim onda bi se tocno moglo znati snaga ..

EJ
ejStef
08:08 18.10.2023.

Nisam gledao konkretnu utakmicu, ali sam gledao navedene igrače u zadnje vrijeme u nastupima za klub. Sučić definitivno nije još za reprezentaciju, a Baturina se muči u malo jačim utakmicama. Nije u formi u kojoj je bio prošle sezone... No, kako igraju Brozović i Kovačić u zadnje vrijeme i koliko Modrić ima godina, treba naći alternative.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije