Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čarolija stoljeća

Barcin nokaut El Clasico!

'Barcelona\'s players celebrate their fourth goal against Real Madrid scored by David Villa during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona, November 29, 2010. REUTER
'GUSTAU NACARINO'
30.11.2010.
u 08:24

Prije desetak dana papa Benedikt XVI. posvetio je znamenitu baziliku u Barceloni Sagrada Familiju genijalnog arhitekta Antonija Gaudija! Ako se netko u nogometu može proglasiti blaženim, onda je to Barcelona Josepa Guardiole

Da, Guardiola već treću sezonu zapravo vodi katalonski nogometni klub baš onako kako je čuveni Gaudio skicirao jednu od najljepših građevina na kugli zemaljskoj.

Sportskim rječnikom, preciznije boksačkim, bio je to klasični nokaut. Barcelona je nogometno posramila Real sa 5:0. Je li sinoć srušen mit o Joseu Mourinhu kao nedodirljivom nogometnom treneru koji godinama čini čuda i ruši granice? I znao je dosad s tom vražjom Barcelonom, znao je sve do sinoć. Prvi put je spustio ruke na Nou Campu, nije imao parkiran autobus u kaznenom prostoru.

Previše taštine u Josea

– Mourinho je na Nou Camp izašao s Benzemom i Ronaldom koje obrana uopće ne zanima, nije daleko od toga bio ni Di Maria. Da, možda je Mourinho odstupio od svoje ideje da se zabetonira u kaznenom prostoru. Ali pritisci u Madridu znaju biti preveliki – rekao nam je nakon utakmice Robert Jarni, bivši vatreni as te bivši igrač slavnog kraljevskog kluba iz Madrida.

Njegovi sljedbenici u bijelim majicama jednostavno ni u jednom segmentu nisu uspjeli odgovoriti na Barcinu "paukovu mrežu". Nakon 18 minuta na semaforu je pisalo 2:0! Najprije je Iniesta krasno proigrao Xavija, Xavi je bio spretan. Vrlo brzo drugi gol djelo je Pedra koji je natrčao sam u pet metara i loptu gurnuo u praznu mrežu nakon što je David Villa provozao Sergija Ramosa. Bio je to jedan "aperkat" i jedan "kroše". Real je teturao, ali se dovukao do poluvremena.

– Ne vidim načina kako uopće mogu odgovoriti. Stoje daleko, ne mogu napasti, a ako Xavi i Iniesta imaju loptu na četrdeset metara od gola, a Messi je ovako pokretljiv, ne mogu im ništa – rekao je Robert Prosinečki na odmoru te dodao:

– Volim Real iako navijam za nogomet kakav igra Barcelona. Real bi doista mogao teško stradati. Zato što ne vjerujem da će Mourinho sada razmišljati da primi što manje, previše je tašt da prizna pogrešku.

Dobro, to se i dogodilo, a Mourinho je ipak priznao pogrešku. Kreatora igre Özila ostavio je u svlačionici, ušao je Diarra, defenzivniji vezni. No, nije pomoglo. Lionel Messi, koji nikada nije postigao gol momčadi koju vodi Mourinho, odlučio je u nastavku malo odmoriti Iniestu i Xavija. Dva puta je u tri minute (od 55. do 58.) vidio Davida "Pancha" Villu kako prolazi kroz Realovu obranu kao kroz maslac. Dva puta je Messijev pas izigrao obranu.

Ramosa drastično kazniti

Sve je završio u prvoj minuti sučeva dodatka Jeffren na dodavanje Krkića. A bilo je još prilika.

Na jučerašnji dan Barca je proslavila točno 111. rođendan. I gotovo svi koji pamte dugo, najdulje, složit će se – nikad nisu vidjeli ništa bolje u nogometu. To je bilo savršeno.

– Nogomet je uz moju obitelj najljepša stvar koja mi se u životu mogla dogoditi. Zato mi dajte da Barcelonu gledam svaki dan – zaključio je Prosinečki.

Na žalost, nogomet je i Sergio Ramos. Brutalno je nogom iz sve snage, ne gledajući gdje je lopta, udario čarobnjaka Messija. Potom je rukama jako gurnuo Puyola. Bio je crveni karton, ako je pravde, bit će to kazna od najmanje šest utakmica. No, to je sramota Reala. Nitko nam ne može oduzeti ushit. Gracias, Barca!

Komentara 10

Avatar Castro
Castro
08:37 30.11.2010.

Gledao sam sinoc cijelu tekmu i onako nesto jos dugo nisam vidio. Cestitam, svaka cast, kako su igrali to je nevjerovatno.

HO
hotfishlake
09:45 30.11.2010.

castro dugo nisi vidio kazes, ja se pitam koliko dugo jer po meni tako nesto nije nitko jos nikada vidio a i pitanje da li bude ikada. messi, villa, pedro, iniesta i xavi se igraju nogometa u najbrzem mogucem tempu, sakriju loptu kad im se prohtije i daju gol kad to zele. moze ih se zaustaviti samo bunekrom. nadigravanjem ih ne bi zaustavila niti selekcija svih ostalih igraca svijeta. nogomet s druge planete. nevjerojatno, ulicni hakl na velikom terenu. bio sam za real ali fakti su fakti. ostali klubovi ne mogu tako igrati niti protiv treceligasa a barca tako odigra protiv reala....

MG
mgodek2
11:17 30.11.2010.

Ne samo zbog ove utakmice, odavno ja to znam; MESSI JE NAJBOLJI IGRAČ, A BARCELONA NAJBOLJI KLUB, koji je ikad istrčao na nogometni teren.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije