Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA PRIHODA

Barcelona rezanjem plaća štedi 16 milijuna eura mjesečno

Napoli - Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
31.03.2020.
u 11:11

Produži li se izvanredno stanje u zemlji na mjesec dana to će biti 5,75 posto našeg godišnjeg proračuna za plaće, izjavio je Bartomeu u razgovoru za novine Mundo Deportivo

Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu rekao je u utorak kako će klub zahvaljujući 70 postotnom rezanju plaća igračima uštedjeti 16 milijuna eura mjesečno.

Katalonski klub je odlučio smanjiti plaće nogometašima, košarkašima, rukometašima te ostalim sportašima i zaposlenicima, a mjera je zahvatila i hrvatske igrače Ivana Rakitića, Antu Tomića i Luku Cindrića.

„To je u zaokruženim brojevima, mjesečno 14 milijuna eura neto prve nogometne momčadi te još 2 milijuna eura svih drugih ekipa. Smanjena im je fiksna plaća, varijabilni dio nećemo dirati. To je ukupno 16 milijuna eura. Produži li se izvanredno stanje u zemlji na mjesec dana to će biti 5,75 posto našeg godišnjeg proračuna za plaće“, izjavio je Bartomeu u razgovoru za novine Mundo Deportivo.

Dodao je kako su igrači razumjeli potrebu za smanjenjem svojih plaća.

„Trenutno ne dobivamo novac od ulaznica, televizijskih prava, trgovina, muzeja, nogometne škole...Snažno nam je pao prihod pa to nastojimo nadomjestiti smanjenjem plaća sportašima i zaposlenicima, uključujući i sve direktore. Također odgađamo neke projekte“, rekao je Bartomeu.
 

Ključne riječi

Komentara 2

CO
coky
18:51 31.03.2020.

Sad se tek vidi da je jedino Hajduk veliki klub, on ništa ne reže..ima se,može se ;)

DU
Deleted user
11:43 31.03.2020.

sramota za Barcelonu da stede,,,,,,,fuj!!! sigurno je i njima Mamic reko da to ucine......pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije