Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Mamić kao najveći izdajnik: Napravio je povijesni presedan prema Bjelici!

Zdravko Mamić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/7
31.03.2020.
u 07:00

Krajnje je degutantno i izdajnički tako se ponijeti prema ponajboljem treneru Dinama u povijesti, prema čovjeku koji je ispisao plavu povijest osiguravši klubu proljeće u Europi nakon 49 godina čekanja

Svašta smo očekivali od Zdravka Mamića u pokušaju da iz kluba najuri Nenada Bjelicu, ali da će napraviti jučerašnji korak teško smo mogli zamisliti.

U svojoj facebook objavi Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, prvo je igračima pobrojao koji su europski velikani bez otpora smanjili plaće svojim igračima, a onda je, u drugom dijelu objave, do u zadnje lipe objavio primanja Nenada Bjelice!

Plaće trenera Dinama kroz povijest su se uvijek tajile, no Mamić se u ponedjeljak iz Međugorja jako potrudio objaviti grafiku na kojoj su primanja Bjelice i njegova stožera. Tako smo saznali da je još uvijek aktualni trener Dinama, barem prema tvrdnjama Zdravka Mamića, na klupi plavih dosad zaradio 24 milijuna, 385 tisuća, 673 kune i jednu lipu!

Pošto znamo da Mamiću transparentnost, barem što se financija tiče, nikada nije bila vrlina, jasno je kao dan da je ovo pokušaj da se Bjelicu prikaže kao lakomog i nezahvalnog trenera koji je u Maksimiru zaradio milijune, a sada se za dobrobit kluba ne želi odreći 33, odnosno 66 posto plaće za vrijeme pandemije koronavirusa.

No, krajnje je degutantno i izdajnički tako se ponijeti prema ponajboljem treneru Dinama u povijesti, prema čovjeku koji je ispisao plavu povijest osiguravši klubu proljeće u Europi nakon 49 godina čekanja.

Ako je Zdravku Mamiću ovom objavom bio cilj do kraja isprovocirati Bjelicu, u tome je možda i uspio, ali ako mu je bio cilj da ovom objavom javnost i navijači stanu na njegovu stranu, bojimo se da će mu to teško proći.

Jer, navijači zagrebačke svetinje svjesni su da je Bjelica klubu samo od Uefinih nagrada priskrbio 30 milijuna eura, još minimalno toliko od prodaje Olma i Šunjića, a još kada se uzme u obzir i koliko je Bjelica podigao cijenu svim igračima, korist za Dinamo je približno stotinjak milijuna eura.

A financijska korist za Dinamo je, uvjerili smo se u to puno puta, i financijska korist za obitelj Mamić. No, sada se pokušava Bjelicu oblatiti zbog 3 milijuna eura koje je, pošteno, prema ugovoru, zaradio.

Bjeličinu plaću Mamić je objavio javno i tako napravio presedan u povijesti hrvatskog nogometa, ali šteta što tako precizan, iskren i točan Zdravko Mamić nije bio u svojim "transakcijama" s Dinamom.

Jer, da je bio, danas ne bi morao u Hercegovini bježati od hrvatskog pravosuđa. Danas ne bi imao presudu da je klub oštetio za 118 milijuna kuna, te uz to još dvije optužnice, jednu od 199 milijuna kuna, te drugu od 16,7 milijuna kuna.

Nadam se samo da će ovaj cirkus sa smanjenjem plaća što prije proći, jer najviše će stradati – Dinamo, klub kojeg je prozvani Bjelica protekle dvije godine uspio vratiti puku, navijačima... No, Mamić sada čini sve da to obezvrijedi.

Komentara 144

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
07:53 31.03.2020.

Ovo nije ništa drugo nego imbexašlijski aktivizam. Otkako je Nemanja Fred Matić javno objavio visinu penzije Đure Glogoškog, mislim da je javna objava plaća i primanja svih u mainstreamu ljekovita za ovo društvo

Avatar rondo
rondo
08:02 31.03.2020.

Zadnji u čiju bi obranu stao je Zdravko Mamić, ali mi nije jasno kako kada Ankica Lepej otkrije stanje tuđe štednje onda je heroina, a Mamić je sada govno?

FO
FONZA
08:08 31.03.2020.

Veleizdajnici vladaju Hrvatskom od 2000 god. A glavna ispostava je VL i korumpirani novinari koji za par stotina kuna pljuju po "narucenoj meti"...novinarstvo u Hrvatskoj je davno umrlo, ostali su samo reketari-nivinari i pljuvaci-novinari koje stiti korumpirani pravosudni sustav....tek rusenje SDP-HDZ klike je zadnja nada u spas Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije