Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZELA VRH WTA LJESTVICE

Azarenka pomela Šarapovu i osvojila Australian Open

Victoria Azarenka
Reuters | AFP
28.01.2012.
u 12:47

Po treći put Bjeloruskinja i Ruskinja sastale su se u finalima, a Azarenka je uzela i treću pobjedu.

Viktorija Azarenka pobjedom nad Marijom Šarapovom (6:3, 6:0) osvojila je Australian Open, ujedno i svoj prvi Grand Slam turnir u karijeri te preuzela vrh WTA ljestvice.

Finalni meč trajao je samo sat i 22 minute, Ruskinja ga je otvorenila s dva gema u nizu, nakon toga ih izgubila 12, a dobila samo jedan.

Bio je to sedmi međusobni meč dviju tenisačica nakon kojeg Bjeloruskinja vodi 4:3 dok im je također bio i treći susret u finalima od kojih je sve dobila Azarenka.

Inače, Viktoria Azarenka (23) novi je svjetski broj 1 ostvarivši jednu od najuvjerljivijih pobjeda u povijesti finala Australian Opena, 6:3, 6:0.

- Trčkarala sam kao zečica pokušavajući je dostići. Ona je bila za korak brža, njeni udarci bolji - kazala je deklasirana Šarapova, koja je na sličan način i 2007. godine poražena u finalu od Serene Williams (1:6, 2:6).

Azarenka je od jučer 21. svjetski broj 1 otkako je 1975. godine uveden kompjutorski sustav rangiranja. Bjeloruskinja je za pobjedu u Melbourneu zaradila 2,3 milijuna australskih dolara (2,45 milijuna američkih ili 1,85 milijuna eura). Toliko će u nedelju pripasti i pobjedniku u muškoj konkurenciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije