Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna akcija

ATP Umag i ove godine prati akcija 'Hrvatska bez mina'

atp umag,hrvatska bez mina,ivo josipović,stipe mesić,đurđa adlešič (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/7
14.07.2012.
u 23:12

Prikupljena sredstva bit će uložena u projekt razminiranja terena oko rodne kuće jednog od najpoznatijih znanstvenika i izumitelja 20. stoljeća, Nikole Tesle

Presižni sportski događaj ATP Vegeta Croatia open u Umagu ove godine ponovno prati i humanitarna akcija na kojoj se sinoć okupio politički vrh države, sadašnji i bivši predsjednici, Ivo Josipović i Stjepan Mesić te čelni ljudi najvećih gospodarskih tvtrki i banaka. Ovo je prvi put da se bivši i sadašnji predsjednici susreću na humanitarno-sportskom skupu.

Istria Gourmet restoran „Hrvatska bez mina“ - Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske i 23. ATP Vegeta Croatia organizirali su po drugi put donatorsku večeru pod nazivom „Hrvatska bez mina“ na kojoj su se uz kulinarski show vrhunskog chefa prikupljala sredstva za razminiranje minski sumnjivog područja u neposrednoj blizini sela Smiljani u Lici. Prikupljena sredstva bit će uložena u projekt razminiranja terena oko rodne kuće jednog od najpoznatijih znanstvenika i izumitelja 20. stoljeća, Nikole Tesle. Minski sumnjivo područje je veličine 15.260 m2, a važnost ovoga projekta je tim veća uzme li se u obzir da je prošle godine ovu turističku lokaciju obišlo više od 25 000 posjetitelja. ITF za svaku doniranu kunu donira još jednu.

Donatorska večera održala se pod visokim pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a domaćica večeri bila je voditeljica Zaklade za humano razminiranje Đurđa Adlešič. Predsjednik Josipović i sutra ostaje u Umagu te će, najavljeno je, proglasiti vino turnira. Naime, nakon tjedna u kojem su se kušala i ocjenjivanja vina istarskih vina na degustacijama pod nazivom Skrivene čari malvazije i terana, proglasiti će se pobjedničko vino, popularno nazvano - ATP vino. Gosti turnira su od ponedjeljka do subote prisustvovali ovim edukativno-informativnim vođenim degustacijama, osmišljenima u suradnji s Vinistrom i Hrvatskim sommelier klubom, na kojima su, osim kušanja, imali priliku naučiti i osnove sommelierske profesije.

Svaka je degustacija bila osmišljena na drugačiju temu vezanu uz istarska vina, a po kušanju na slijepo posjetitelji su upisivali ocjene. Predsjednik Josipović biti će taj koji će proglasiti vinara nagrađenog najvišim ocjenama te mu uručiti priznanje. Kandidata ima više, svih generacija i orjentacija u proizvodnji od mladih i alternativnih do poznavatelja i njegovatelja tradicije.

Gostima je kuhao chef vrhunskog restorana iz Ljubljane Janez Bratovž iz kultnog ljubljanskog JB Restorana. Čistoća i profinjenost su princip kuhara Janeza Bratovža, kulinarskog majstora, s iskustvom stečenim širom cijele Europe. Šarm Janezovoj kuhinji daje kombinacija mediteranskog i europskog utjecaja, dok je u isto vrijeme održavana tradicija visoke Francuskekuhinje. Potvrda kvalitete JB Restorana je i nagrada San Pellegrino za uvrštenje među Top 100 najboljih europskih restorana.

Komentara 7

SS
smijmo se
10:34 15.07.2012.

A gdje su Angelina, Rade i Boris? Ode naša turistička sezona k vragu, Nikolić neće na Brijune, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Avatar Becarina
Becarina
11:52 15.07.2012.

Terevenka za terevenkom.Predsjednicki izbori su prva normalna mogucnost za rusenje ove koalicije.Ne nislim da ce hrvati ikada vise biti tako kratkog pamcenja

CV
crna vrana
10:14 15.07.2012.

Vidimm da Stipe i Ivo opet zajedno papaju. Našli su se opet na antifašističkoj platformi u antifašističoj Istri. I minerka Đurđa im pravi društvo. I ta se učiteljica dobro uhljebila. E moj Budiša , kojeg ste vi mediokriteta izgurali u sam vrh političkog klijentelizma !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije