Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI POD TORNJEM

Ante Nazor planira iskoristiti nervozu cibosa

'06.10.2012., Zagreb - KD Drazena Petrovica, 3. kolo ABA lige, KK Cibona - KK Partizan. Veljko Mrsic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Marko Lukunic/PIXSELL
21.10.2012.
u 09:25

I Mršić je nekako bolje volje nego uoči utakmice u Novom Mestu gdje nije mogao računati na prvog razigravača D. Tweetyja Cartera i krilnog centra Tomislava Zubčića

Onaj tko od dvojice mladih trenera danas izgubi u Draženovu domu, neće se osjećati dobro. Doduše, poraz bi veću štetu nanio Ciboninu treneru Veljku Mršiću nego što bi naudio Anti Nazoru, treneru Zadra. Jer, Cibona ima 1-3, a očekivao se skor 3-1, dok se od Zadra i očekivalo da u dvobojima protiv Partizana, C. zvezde, Krke i Olimpije niti ne može do više od jedne pobjede.

Uoči današnjeg nastupa u Zagrebu (17 sati) Nazor je poručio da se ne boji vukova:

– Cibona je uložila puno novca i kvaliteta njihova sastava ne odgovara slici koju smo vidjeli u prve četiri utakmice. Oni će se na sve moguće načine pokušati vaditi protiv nas, no u vrlo su nervoznoj situaciji i tu vidim naše izglede da ih iznenadimo.

Uostalom, Zadar tradicionalno igra dobro pod tornjem.

I Mršić je nekako bolje volje nego uoči utakmice u Novom Mestu gdje nije mogao računati na prvog razigravača D. Tweetyja Cartera i krilnog centra Tomislava Zubčića.

– Obojica su ponovno u pogonu pri čemu je Carter u boljem stanju od Zubčića.

Premda je kao igrač bio sudionik u doba kada su dvoboji Cibone i Zadra bili istinski spektakli, Mršić vjeruje da i današnji okršaji vječitih rivala imaju svoju dodatnu draž:

– To su klubovi koji su dominirali domaćim prvenstvom otkako je Hrvatska neovisna pa njihove utakmice imaju posebno značenje.

Ti su dvoboji često najposebniji za Zadrane u redovima cibosa, a njih je gotovo uvijek bilo. Ovog puta je to Pavle Marčinković:

– To mi je već četvrti meč protiv mog matičnoga kluba. Prvi sam se put čudno osjećao, no te sam osjećaje gurnuo u stranu da bih igrao profesionalno za klub u kojem jesam.

Pavle je iznio neka zapažanja:

– Protiv Olimpije vidio sam da imaju problema u trčanju u obranu. U napadu se jako puno oslanjaju na Travisa koji svaku drugu loptu koju dobije sam završava. Bez obzira na to što nije u nekoj formi, moramo se pripaziti Vrbanca.

I doista, Vrbanc je u Zadrovu dresu već znao zapapriti svom bivšem klubu Ciboni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije