Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽIMO VAŠE MIŠLJENJE

ANKETA Kladionice nam ne daju šanse, a što vi kažete? Kako će Hrvatska proći na SP-u?

Hrvatski navija?i u tradicionalnim katarskim narodnim nošnjama zabavljaju se u centru Dohe
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/23
19.11.2022.
u 18:43

U zemlji za koju se kaže da ima 4 milijuna (dobro, danas 3.8 milijuna) izbornika zanima nas kakav plasman hrvatske reprezentacije očekujete u Kataru?

Posljednjih dana nema tko se nije upustio u prognoziranje ishoda Svjetskog prvenstva u Kataru koje traje do 20. studenog do 18. prosinca. Doslovno, čitav svijet nagađa tko će podići najvrijedniji trofej u svijetu nogometa.

U predviđanje su se već prije nekoliko mjeseci uključile i kladionice koje Hrvatskoj reprezentaciji daju tek 2% šanse za prvaka. Vjerojatnosti računaju i super-računala, a tu su i majmuni, psi, mačke, hobotnice, tuljani...i ostatak životinjskog carstva.

Sa stručnog aspekta svakodnevno slušamo i prognoze sadašnjih i bivših nogometnih zvijezda. I dok se za druge zemlje sudionice broje statistike, svi stručnjaci pomalo su jendoglasni kada ih se pita za njihovu zemlju.


>> VIDEO: Hrvatski navijači napravili šou u Kataru: Kockice osvojile Dohu, mještani oduševljeni


Prolazak, prolazak, govore i u Hrvatskoj i u svijetu, no činjenicu da na tronu može biti samo jedan još davno je opjevala Indira iz Colonije.

Zato u zemlji za koju se kaže da ima 4 milijuna (dobro, danas 3.8 milijuna) izbornika zanima nas: Kakav plasman hrvatske reprezentacije očekujete u Kataru?

Vatreni su u Dohu otputovali braniti svjetsko srebro od prije četiri godine iz Rusije. U odnosu na 2018. u Dohu je otputovala pomlađena reprezentacija u kojoj su zaigrali i "klinci" koji su Rusiju 2018. gledali na televiziji, a u međuvremenu su se profilirali u neke od ponajboljih mladih europskih igrača.

Izbronik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić s druge strane ostali su temelji Vatrenih i zajedno s ostatkom momčadi odišu optimizmom u izjavama posljednjih dana. Razlog za optimizam mogu crpiti i iz činjenice da je ljetos osiguran i Final Four Lige nacija, no s druge strane euforiju smiruje podatak da je od samostalnosti Hrvatska uspjela proći skupinu tek dva puta i to baš 1998. i 2018. godine.

19.11.2022., Doha, Katar - U umjetnickoj galeriji u centru starog grada Souq Waqifu izlozeni su portreti najpoznatijih nogometasa pojedinih reprezentacija. Uz velika svjetska imena zid galerije krasi i portret naseg kapetana Luke Modrica. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dakle, čini se kako Vatreni, koji su nas navikli na dramatične utakmice, idu na "All in or nothing" odnosno "Sve ili ništa", barem ako je suditi prema dosadašnjim iskustvima. No, statistika, govore učeni ljudi, pokazuje mnogo toga, ali skriva ono najbitnije.

Svako prvenstvo je drugačije, a pogotovo ovo koje se po prvi puta igra u zimskom razdoblju, prvi puta u pustinji i još mnogo toga. Bilo kako bilo, Vatrena avantura počinje u srijedu u 11 sati protiv Maroka, a traje do? Teško je reći jer ovisi o plasmanu, ali vjerojatno izbornik Dalić i momčad ne bi imali ništa protiv da za nadolazeće blagdane dobiju nešto sjajno oko vrata...

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Zlatko Dalić: 'Bliži se početak. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio. Spremni smo!'

Komentara 9

PO
poluvodič
21:31 19.11.2022.

Da sam dobio sve utakmice i hotel džaba, ne bih išao. Fuj fuj

OL
olujasviholuja2
00:16 20.11.2022.

Ako prođemo skupinu, dobro je, poslije idemo na njemačku ili španjolsku

DO
domolub
21:24 19.11.2022.

a ja dajem za HR 90%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije