Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primijetio je to i izbornik

ANKETA Hrvatska protiv Argentine nije imala pravog napadača, tko bi trebao dobiti tu ulogu za broncu?

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
14.12.2022.
u 09:39

Nažalost, nedostajao nam je pravi napadač, a situacija kod prvog gola jako je sumnjiva, rekao je Dalić, a mi vas pitamo tko bi bi trebao biti glavni napadač od prve minute u utakmici za treće mjesto?

U zaglušujućoj pjesmi pedeset tisuća grlatih, deliričnih argentinskih navijača na grandioznome Lusailu ipak se razaznala i glasna poruka naših pet tisuća hrvatskim herojima katarske pustinje: 'Šampioni, šampioni!, odjekivalo je dok su Modrić i ostali naši igrači ponosni i uspravni zahvaljivali publici.

Hrvatska je glatko poražena, ali nije ponižena, niti je ikoga razočarala. Doživjeli smo ovih 0:3 kao tek još jednu - istina tešku i gorku - etapu prema konačnom cilju: brončanoj medalji na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska će 17. prosinca u 16 sati po hrvatskom vremenu na stadionu Khalifa igrati za treće mjesto na svijetu, a suparnik će joj biti poraženi iz polufinala Francuska – Maroko.

- Čestitam Argentini na plasmanu u finale. Ne mogu ništa zamjeriti svojim dečkima. Imali smo kontrolu prvih pola sata. Nekad te sreća pomazi, nekad ti se vrati na drugi način. Koliko sam shvatio, dečki su se bunili protiv kornera. Iz te smo akcije primili gol. No izgubili smo utakmicu i nemam što zamjeriti. Moramo se spremiti za utakmicu koja nas čeka. Mi smo stvarali dobre situacije, no nismo bili konkretni. Nedostajao nam je pravi, istinski napadač – kazao je izbornik Zlatko Dalić, pa dodao:

- Potom smo primili još jedan gol. Zaslužen poraz. Brozović je osjetio bol u mišiću. Htjeli smo ga sačuvati za sljedeću utakmicu. Da nam je ovo netko nudio prije Svjetskog prvenstva, prihvatili bismo odmah. Idemo u borbu za treće mjesto.

Sve do malo iza pola sata igre Hrvatska je držala ravnotežu na travnjaku, dominacijom u posjedu, razvlačeći Argentine kao žvakaću gumu, no istina i bez napadačkih ambicija. Vatreni su se u tim trenucima zadovoljavali čuvanjem vlastite mreže, kao da su postali presigurni i odjednom, iz te prividne sigurnosti doživjeli su strmoglav pad u samo pet minuta.

Sijevnula je kontra Argentinaca, pobjegao je našoj obrani Julian Alvarez i Livakoviću nije preostalo ništa drugo nego stati pred galopirajućega gauča – jedanaesterac! Istina – dvojben, jer Livaković nije išao na igrača, nego stao u mjestu, a Alvarez se zabio u njega. To je izazvalo burne prosvjede naših igrača, pa je Kovačić dobio žuti karton, a pri izvođenju kaznenog udarca Lionel Messi nije imao milosti i Argentina je u 34. minuti povela.

Pet minuta kasnije novi šok za Hrvatsku: ponovno trenutak dekoncentracije u svim našim linijama, Alvarez je ponovno okomito probio našu obranu, Juranović i Sosa bili su nespretni u svojim reakcijama, a napadač Manchester Cityja neumoljiv egzekutor za 2:0. Praktički ni iz čega Argentina je odjednom imala sigurno vodstvo od dva pogotka razlike.

U 42. minuti ponovno je Hrvatska opasno živjela: nakon nabačaja iz kornera Livaković je čudesnom reakcijom spriječio novi pogodak Alvareza, uz Messija najraspoloženijega igrača na terenu. Alvarez je prodirao kao šilo, dok je Messi svojim profinjenim, genijalnim potezima maestralno izlazio iz svake škakljive situacije. Njegov nogomet čista je poezija.

To je argentinski virtuoz demonstrirao i u 69. minuti, kada je u očaj bacio inače čvrstoga, moćnoga gladijatora Gvardiola, a onda maestralno servirao loptu Alvarezu za konačnih 3:0. Lionel Messi je bog nogometa, najveći je favorit za Zlatnu loptu SP-a, a ovo mu je drugo finale: 2014. godine u Rio de Janeiru izgubio je od Njemačke 0:1. Cijeli svijet, osim onoga tko mu bude suparnik u finalu, navijat će u nedjelju da najveći nogometaš koji je ikada hodao Zemljom napokon razbije i to prokletstvo i postane svjetski prvak.

Hrvatska je protiv Argentine imala veći posjed lopte, 52 posto (naspram 35 posto gauča), pa i više pasova (563:354), imala je više kornera (4:2), više centaršuteva (8:3), više šuteva (12:10), a u šutevima u okvir vrata bilo je 7:2 za Argentinu.

Nažalost, nedostajao nam je pravi napadač, a situacija kod prvog gola jako je sumnjiva, rekao je Dalić, a mi vas pitamo tko bi bi trebao biti glavni napadač od prve minute u utakmici za treće mjesto?

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Ključne riječi

Komentara 4

TA
tadasana61
13:53 14.12.2022.

Nemamo napadace?! Pa kako to gosp. Dalic? Ciji je pulen Kramaric koji se non stop forsira u prvoj postavi. Cime je on to zasluzio???? Sada posto je zabio Kanadi predpostavljam da mu je u slijedecih 20 utakimica zagarantirano mjesto u prvoj postavi.

Avatar mladen valentić
mladen valentić
13:42 14.12.2022.

To uopće ne treba igrati!

RC
rcuksel
10:28 14.12.2022.

Nije uvijek sreća na hr strani kao predzadnje dvije tekme kad su Japanci sami sebe pobijedili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije