Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk gostuje kod Anderlechta

Andrić: U Belgiju ne idemo na izlet

Srđan Andrić
Željko Lukunić/Pixsell
14.12.2010.
u 12:28

Hajduk kreće na izlet u Bruxselles, bijele u četvrtak čeka posljednja utkamica Europske lige protiv Anderlechta

Kada smo spomenuli izlet u Belgiju, kapetan Srđan Andrić se trgnuo.

- U Hajduku nikad nisam igrao utakmicu koja nema rezultatski imperativ. Ovo je europska utakmica, znamo da ne možemo ići dalje, ali imamo imperativ Europske lige. To je dovoljan motiv da se prikažemo u najboljem svjetlu. Tako razmišlja i cijela momčad - rekao je Andrić.

Slično razmišlja i trener Goran Vučević.

- Bit će to atraktivna utakmica, olakšavajuća okolnost je što smo neopterećeni i idemo se nadigravati. Tako smo se pripremili, vjerujem da će igrači dati sve od sebe - kaže Vučević.

U Belgiji Splićane čeka velika hladnoća, neće biti lako igrati.

Anas Sharbini imao želučane tegobe

- Samo neka ne bude snijega, to bi bilo loše. A tko će igrati, još ne znam, moram vidjeti kakvo će biti stanje s Anasom Sharbinijem koji je imao želučane tegobe, povraćao je. Maloča ima kartone, Ahmad Sharbini i Čop su otprije ozlijeđeni - rekao je Vučević.

Pravi recept za bijele je ponavljanje prvog poluvremena iz utakmice s AEK-om kada su Grci bili potpuno nadigrani.

- Važna je i igra i rezultat. Protiv Anderlechta ćemo vidjeti potvrdu onog poluvremena protiv AEK-a, moramo odigrati barem 70 minuta na taj način da bismo mogli nešto očekivati. Sad ćemo znati hoće li nam biti žao tog AEK-a koji smo morali pobijediti ili smo tu gdje zaslužujemo - kaže Vučević.

Pogledao je prema natrag, prema Hajdukovim utakmicama u Europskoj ligi.

- Neshvatljivo je koliko smo napravili jedanaesteraca, napravili pojedinačne pogreške. One su bile najveći problem igranja u Europi. Kad se napravi greška, cijela utakmica ode u krivom smjeru. Izbacili smo sami sebe iz Europe i to s mnogo grešaka - ocijenio je Vučević.

Za kapetana polusezona zbog igranja u Europi ima pozitivnu ocjenu.

Teško je ocjenjivatati crno ili bijelo

- Uspješna je ova polusezona, i to zbog Europske lige. Dobro, teško je ocjenjivati crno ili bijelo, bilo je stvari koje nisu dobre, ali ulazak u Europsku ligu uljepšao je situaciju - smatra Andrić.

Zbog ozljede Andrić je dosta pauzirao, nedostajalo je njegovo iskustvo u Europskoj ligi.

- Poremetila me ozljeda, više od dva mjeseca nisam igrao. Eto, u Europskoj ligi, osim poluvremena protiv AEK-a, nisam igrao, žalim zbog toga - rekao je Andrić.

Unatoč Belgiji, Hajduk već mora gledati prema proljeću u kojem ga čeka samo dvanaeset prvenstvenih utakmica. Dinamo ima veliku prednost.

- Ne bih se osvrtao na njih, imaju velikih pet bodova prednosti, ali na nama je da se dobro pripremimo. Nije gotovo, mi moramo gledati sebe i odigrati proljeće najbolje što možemo - kazao je Andrić.

Još uvijek se ne zna Vučevićeva sudbina. Nije želio govoriti o tome kad će momčad na raspust. Ali, bio je jasan kada je spomenuo da je njegova misija na klupi za sada gotova.

- Ne ovisi o meni, to je pitanje za sportskog direktora. Ja završavam svoju misiju, sjest ćemo za stol i razgovarati - zaključio je Vučević.

Momčad će s posebnom pozornošću pratiti zbivanja oko toga tko će ih povesti u pripreme.

- To je nešto na što mi ne možemo i ne smijemo utjecati - rekao je Andrić.

Komentara 2

KA
karambita
13:42 15.12.2010.

Najbolje da i ne idu, cemu strosak

TE
tetrijebzg
13:19 14.12.2010.

Bravo Andriću idete vi i u shopping jer tko zna kada ponovo budete igrali u EU ligi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije