Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupa bakljada

Anderlecht tužio bijele zbog dima

'30.09.2010., Poljud, Split - Utakmica 2. kola Europske lige, Hajduk - Anderlecht.Torcida Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
05.10.2010.
u 21:44

Hajduk je iz Nyona dobio izvješće na 24 stranice, slijedi žestoka kazna delegacija kod Svaguše.

Oblio je znoj odgovorne u Hajduku kada je iz Nyona, sjedišta Uefe, stigao izvještaj s utakmice Europske lige Hajduk - Anderlecht.

Pokušavaju u Poljudu sakriti da je Uefa bilo što poslala, ali to se ne može skriti. Pa smo doznali da je Uefino izvješće na 24 stranice potpuno nepovoljno za Hajduk, Portugalac Nuno Monteiro, koji je bio šef protokola utakmice, bio je neumoljiv i popisao je sve propuste u organizaciji utakmice.

Neumoljivi delegat

Kad se tome doda i delegatov izvještaj u kojem je zapisana svaka baklja, onda se zaista u Poljudu idućih dana neće mirno spavati.

Usput, prijavu Uefi zbog dimne bakljade koju je u 84. minuti priredila Torcida poslao je i Anderlecht. Kad se sve zbroji, Hajduk može očekivati iznimno visoku kaznu. Nikoga ne bi iznenadilo da to bude kombinacija visoke novčane kazne s nekakvom zabranom.

Tučnjava u Ateni

Uefa nije zaboravila ni tučnjavu navijača s policijom u Ateni kada su bijeli igrali s AEK-om. To je splitskim navijačima bilo drugo gostovanje nakon što je istekla zabrana odlaska na gostovanja koju je Uefa izrekla zbog tučnjave s policijom na Malti prije dvije godine.

Uza sve nevolje s Uefom od kojih se Poljudu lede kosti, stigao je i Dinamo, koji je Splićane preskočio na prvome mjestu. A trenera Stanka Poklepovića prijavio je sudac dvoboja s Karlovcem Domagoj Ljubičić.

– Nemam primjedbi na njegovo suđenje, možda samo na crveni karton Čopu. Nisam bio neugodan u raspravi do koje je došlo. Igrači su mi rekli da ih je sudac prozivao, da tražimo ustupke, da smo bahati. Sudac me prijavio, ja njega nemam komu prijaviti – rekao je Poklepović.

Dinamo s Halilhodžićem na klupi sve pobjeđuje.

– Dinamo i mi vrtjet ćemo se na vrhu, to je moja procjena. Halilhodžić je trener s rejtingom, ima kvalitetnu momčad. Dinamo ima veći izbor igrača od Hajduka. A u posljednje vrijeme Dinamu je i raspored utakmica, u odnosu na naš, išao na ruku – kazao je Poklepović.

a Stanko Poklepović, Ivica Kalinić i Srđan Andrić pohodili su ured predsjednika kluba Joška Svaguše, a tema razgovora bile su premije.

– To su naše interne stvari, znate mene, bit ću štedljiv – rekao je Svaguša.

Dogovoreno je da se ubuduće premija da za niz od tri utakmice, a iznos će ovisiti o rejtingu protivnika. Uz to, Svaguša će igračima dati posebnu premiju za ulazak u Europsku ligu, a za pobjedu nad Dinamom (B) igračima je plaćeno između tri i četiri tisuće eura.

Ključne riječi

Komentara 17

ST
strani
22:53 05.10.2010.

vjerojatna kazna će biti vrlo visoka, iako san dojma da su se i torcida i bbb dosta smirili.

JM
ja-ma
22:58 05.10.2010.

@P M potpisujem u cjelosti.I ne samo da se podilazi huliganima već se njihovo urlikanje,hukanje,bacanje papirića,cipela,krafni i inih predmeta i u konačnici tradicionalna bakljada u 58. (ili kojoj već minuti)tolerira i naziva fenomenalnim ,veličanstvenim ugođajem,a uvijek poremeti tijek igre,utakmice se moraju prekidati,produživati...Živo sr.anje!Evo vam sada kako UEFA i Anderlecht gledaju na taj vaš \"veličanstvani\" ugođaj.Plašili su nas PAOKOM,a oni su bebice.Pa tamo nije bilo niti ograde između terena i navijača?!

OB
-obrisani-
22:10 05.10.2010.

Ja sam osobno priželjkivao da sudac prekine utakmicu i da se rezultat registrira 3:0 u korist Anderlechta. Ne zato što bih želio da Hajduk izgubi,jer volim da je pobijedio, tu nema dvojbe, već zato da se konačno za sva vemena izbije iz nečijih glava taj ciganski primitivizam koji se ne događa nigdje doli na tom Poljudu. S time treba izići na kraj samo silom i bez kompromisa. Nadam se da će Hajduk snositi teške, teške posljedice zbog ovoga... što teže to bolje, jer je to jedini put da se iskorijeni pokvareno tkivo u vidu nazovi navijača. Dinamo danas ima sreće jer se ološ sam udaljio s tribina. Na Poljudu se huliganima još podilazi, a to je nedopustivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije