Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodno pismo

Anderlecht ipak Dinamu - okrenuo leđa!?

Anderlecht - Dinamo
Foto: facebook.com/dinamo
29.02.2016.
u 21:16

Dinamo je ponudio Belgijcima da sam snosi putne troškove za novi odlazak u Bruxelles, a čak bi sudjelovao (sa 50% financijskih sredstava) u organizaciji nove utakmice!

Čelnici Dinama i Anderlechta proteklih su dana postali gotovo "najbolji prijatelji". Telefonske linije između dva kluba doslovce su se užarile, iz belgijskih su redova stizale gotovo "ljubavne poruke". I, čini se, samo lažna obećanja...

Dinamo i Anderlecht čak su potpisali međusobni sporazum, te ga poslali Uefi, prema kojem oba kluba priželjkuju novu utakmicu. Dinamo bi sam snosio putne troškove za novi odlazak u Bruxelles, a čak bi sudjelovao (sa 50% financijskih sredstava) u organizaciji nove utakmice. U medije su izlazile i poruke čelnika Anderlechta gdje se pričalo o moralu, poštenju i fair-playu.

No, onda je u nedjelju u maksimirske odaje stiglo prilično čudno pismo belgijskog kluba. U tom je obraćanju pisalo kako će Anderlecht prihvatiti "svaku odluku Uefe temeljenu na Disciplinskom pravilniku". A on je prilično jasan - utakmica se zbog teške povrede Disciplinskog pravilnika mora registrirati 3:0 za Anderlecht. Ovo je pismo neugodno iznenadilo predstavnike Dinama, kojima je nakon toga uoči današnje odluke brzo splasnuo optimizam, piše Goal.

Proteklih dana iz Anderlechta su poručili kako će prihvatiti baš svaku odluku Uefe, kako oni niti ne žele igrati s Barcelonom jer je Dinamo bolji bolja momčad. A oni u klubu žele svoju djecu učiti moralnim vrijednostima. Pa su dan kasnije kazali kako će prihvatiti "svaku odluku Uefe temeljenu na Disciplinskom pravilniku". Odluku prema kojoj su oni morali ići u četvrtfinale.

Na kraju, nakon što su juniori Dinama izbačeni, belgijskim medijima su iz Anderlechta priopćili sljedeće:

- Naše stajalište o ovome nije se promijenilo, ovo nije u duhu sporta. Osjećamo da nismo zaslužili proći suparnika koji je jači od nas. Međutim, ako je UEFA tako odlučila, mi moramo igrati protiv Barcelone. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu u tom susretu, a to je i dobra prilika za naše igrače da vide koliko mogu protiv jakog suparnika.

>>Uefa presudila: Dinamovi juniori izbačeni iz Lige prvaka mladih!

Komentara 51

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
21:38 29.02.2016.

Ostaje za utjehu - najbolja škola nogometa u EU.

JU
juma
23:32 29.02.2016.

Ovakvi propusti i nesmotrenosti se dogadjaju posvuda kada gazda nije u firmi i kada miševi kolo povedu. To je ujedno i dobar primjer kamo bi Dinamo dospio kada bi ga preuzeli navijači. Imali bi Hajduk II. Mora se znati tko je šef. Hoće li to biti Mamić ili privatni investitor, stvar je privatizacijskog procesa.

DU
Deleted user
22:55 29.02.2016.

fakat ga sher... Čovjek koji je trebao to pratiti, nije radio svoj posao. A zašto nije, najbolje on zna. Treba inividualizirati odgovornost, i u javnoj upravi i u javnim poduzećima pogotovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije