Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE OD POČETKA

Alen Bokšić vraća 
se u engleski Middlesbrough

Alen Bokšić
Foto: Zoran Grizelj
30.01.2014.
u 14:17

U Middlesbroughu bi vodio juniorsku momčad, bilo bi to školovanje da jednog dana preuzme neki seniorski klub. Od hrvatskog nogometa želi se maknuti...

Alen Bokšić (44) uskoro bi mogao početi sa samostalnim trenerskim poslom, i to u engleskom Middlesbroughu! Naime, Bokšić je u razgovorima o angažmanu sa svojim nekadašnjim klubom, a sve bi se to moglo realizirati u idućih petnaestak dana.

Poznata je Bokšićeva želja o samostalnom vođenju momčadi, poznata je njegova želja da se bavi ozbiljnim nogometnim poslom, a na sve to reagirali su čelnici Middlesbrougha i ponudili Alenu da dođe na svojevrsno školovanje.

Kupio je navijače

Naravno, Bokšić ne bi bio u prvoj momčadi niti on to želi. Tamo stoluje Aitor Karanka koji je svoj trenerski zanat ispekao kao pomoćnik Josea Mourinha u Real Madridu, a početkom sezone preuzeo je “Boro”. Ne ide mu nešto posebno u Championshipu (druga engleska liga), Middlesbrough je trenutačno 11., na vrhu su Leicester i Queens Park Rangers našeg Nike Kranjčara. Karanki mjesto u doigravanju za povratak u Premiership trenutačno bježi sedam bodova. Dakle, Bokšić bi svojevrsnu trenersku školu, bolje rečeno fakultet, završavao u juniorskoj momčadi, odnosno vodio bi možda i mladu momčad u kojoj su igrači mlađi od 21 godine. Ti detalji još nisu definirani. Tek slijedi razgovor nakon kojeg će biti dogovoreno što će točno naš legendarni napadač raditi u klubu.

Ono što je izvjesno, Bokšić se ne vidi u našem nogometu, dovoljno mu je bilo iskustvo rada s reprezentacijom kada je bio pomoćnik Igoru Štimcu. U nesređenoj situaciji hrvatskog klupskog nogometa jednostavno se ne vidi.

A u Middlesbroughu Bokšić uživa iznimnu popularnost još iz igračkih dana. Njegov prelazak iz Lazija 2000. godine bio je svojevrstan šok za svjetski nogomet, ali kad se doznalo da je sa 63 tisuće funti tjedno najbolje plaćen nogometaš u Engleskoj, onda je sve postalo jasno. Boka je svojim poštenim odnosom kupio navijače, posebno kada se zbog ozljede s klubom razišao bez repova. Posljednji gol koji je zabio za Middlesbrough još se prepričava, bilo je to 26. prosinca 2002. godine u pobjedi 3:1 nad Manchester Unitedom. Mjeseca dana kasnije Bokšić se oprostio od nogometa.

Deset godina trebalo mu je za povratak. I aktivirao se u stožeru Igora Štimca na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Nije uspio sa Štimcem

– Dugo sam se distancirao od nogometa, trebalo mi je valjda da se odmorim od karijere. Ali shvatio sam da ne mogu bez nogometa, da želim biti trener – objašnjavao nam je Bokšić u ljeto prije godinu i pol dana.

U međuvremenu je sa Štimcem otišao iz reprezentacije. I evo ga sada na svom novom početku.

Hajduk, Olympique Marseille, Lazio, Juventus i Middlesbrough, kakva je to bila karijera. Bokšić je bio jedan od najvećih... Sretno!

Komentara 2

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
19:14 30.01.2014.

Jasno da Alen bježi sa balkana i traži mjesto gdje če njegovo znaje doči do izražaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije