Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska antidopinška agencija

'Agassiju ne možemo ništa'

'Andre Agassi of the U.S. prepares to serve during his tennis exhibition match against compatriot Pete Sampras at Venetian Macao in Macau October 25, 2009.   REUTERS/Bobby Yip  (CHINA SPORT TENNIS)'
'BOBBY YIP'
29.10.2009.
u 18:23

Federer stao je u obranu Agassija kao velikog dobrotvora, a S. Williams je rekla da nikad nije čula za kristalni metamfetamin.

Kad su Serenu Williams zamolili da komentira priznanje Andrea Agassija da se drogirao tijekom teniske karijere i lagao o tome ATP-u, njezin je odgovor bio:

– I ne znam što je kristalni metamfetamin, to je moj odgovor.

Svjetska antidopinška agencija (WADA) i Međunarodni teniski savez (ITF) nisu tako nezainteresirani. Predsjednik WADA-e John Fahey očekuje da će ATP, koji je u to vrijeme (1997.) imao svoj antidopinški program, pokrenuti istragu kako bi se rasvijetlio slučaj. No Agassi ne bi trebao snositi nikakve posljedice.

– Ne možemo poduzeti nikakve korake protiv Agassija jer je od tog slučaja prošlo više od osam godina, a sumnjam da će i ATP išta poduzeti prema igraču – kaže Fahey uz dodatak: – To je dokaz da ni jedan slučaj dopinga ne može ostati ispod tepiha. Agassi sada mora biti model mladim tenisačima kako se ne smiju ponašati.

Agassijev slučaj komentirao je na konferenciji za medije i najbolji svjetski tenisač Švicarac Roger Federer.

– Razočaran sam da se takve stvari događaju. Nadam se da je sve to Agassiju pomoglo da iziđe na pravi put. Cijenim ga jer je sa svojom zakladom donirao više od 100 milijuna dolara – rekao je Federer, kojega kao vrhunskog tenisača često kontroliraju – 20 do 30 puta na mjesec.

Komentara 1

N6
ninja 69
18:33 29.10.2009.

Ja sam za to da mu se oduzmu određeni naslovi i odličja. Bio je profesionalni sportaš i znao šta se smije, a šta ne koristiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije