Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NAKON NAPADA

Adebayor: Donijet ćemo odluku najbolju za naše živote

Adebayor
Reuters
09.01.2010.
u 09:49

Krvavi uvod Afričkom kupu nacija udarna je nogometna tema, pa su se po tom pitanju očitovali i iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Podsjetimo, u petak je togoanska reprezentacija koju predvodi napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor, napadnuta u angolanskoj pokrajini Cabindi od strane tamošnjih pobunjenika i to strojnicom. Najgore je prošao vozač autobusa koji je smrtno stradao, dok je ranjeno još šest osoba među kojima, dva člana liječničkog tima i dva igrača, vratar Kodjovi Obilale (GSI Pontivy) i branič Serge Akakpo (Vaslui).

- FIFA na čelu s predsjednikom Josephom Blatterom duboko je potresena incidentom koji se dogodio. Suosjećamo s njima. U kontaktu smo s organizatorima natjecanja od kojih očekujemo cjelovit izvještaj o tome što se točno dogodilo - poručio je glasnogovornik FIFA-e Nicolas Maingot.

Adebayor je nagovijestio da će se togoanska reprezentacija povući s turnira uzdrmana šokom 30-minutnog napada sa strahovitim posljedicama na njihov autobus:

- Mnogi žele otići, mislim da im se više ne ostaje u turniru jer su već vidjeli svoju smrt. Žele se vratiti obiteljima, ne mogu spavati nakon onoga što su doživjeli. Vidjeli su da njihov suigrač ima metak u sebi, plače i gubi svijest. Održat ćemo sastanak na kojem ćemo odlučiti što dalje, a u subotu donijeti odluku najbolju za naše živote.

- Svi smo u šoku. Ukoliko naša sigurnost ne bude na maksimumu onda ćemo sigurno otići jer nitko od nas nije spreman izgubiti život. Raspravit ćemo o svemu zajedno, kao momčad, i nakon toga reći koju smo odluku donijeli. Ponavljam, ona će biti najbolja moguća za nastavke naše karijere, naše živote i dobro naših obitelji - veli Adebayor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije