Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča o prijateljstvu
Povratak na članak

Aco: Zadovoljni smo, film o Divcu i Draženu korektan je

Ono što je zimus snimano na ulicama Zagreba, na Draženovu grobu i u kući Aleksandra Petrovića, emitirano je prošli tjedan u SAD-u.

Komentari 30

AN
Andreeejjj
15:04 04.03.2011.

Sin Ace na slici jakooo lići na Dražena. Svaka čast...da li igra basket?

VL
KR
kroon
21:44 17.10.2010.

\'\'Tada je slavni srpski košarkaš navijaču hrvatskih korijena oteo zastavu s hrvatskim obilježjima i bacio je u stranu\'\'....drazene brajdicu lukavo si formulirao ovu recenicu....zasto ne napises drazene da je taj navijac gurnuo divcu pod nos zastavu NDH...to se jasno vidi na svakoj snimci i zasto se bojis drazene da tako napises...

VL
OB
-obrisani-
22:02 17.10.2010.

Ja bih samo rekao, bez da likujem ( naprotiv! žao mi je Petrovića!) da se Petrović teško ogrešio o prijateljstvo a da kasnije nije imao vremena da se pokaje jer je nenadano izgubio život.

VL
MR
mrvecdam
22:44 17.10.2010.

kakve su ovo gluposti...ovi su pricali.a Drazen nije zelio pricati sa Divcem.a nije pricao zato sto nije smio,jer je srbin .lakse je bilo Toniju i Dinu,oni su hrvati,a Drazen je bio najbolji,ali srbin i nije mu bilo lako u takvoj situaciji.to je istina prava

VL
BA
basto
22:55 17.10.2010.

Sorry, Ja sam Hrvat, ali nije Hrvatska zastava, nego zastava NDH što se jasno vidi i na fotografijama i na filmu.

VL
DU
Deleted user
22:57 17.10.2010.

Zanimljivo da slučaj komentiraju dvojica iz reprezentacije RH koji su bili u konfliktu oko hrv. zastave na kninskoj tvrđavi.Naime, sjećate se da je tada Rađa osvanuo zajedno s Tuđmanom, pok. Koradeom, Gotovinom, Šuškom i dr. na proslavi oslobođenja Knina (došli su helikopterom iz Splita Rađa i još neki sportaši iz Dalmacije), a Kukoč je tjednima cvilio kako ga Rađa nije ni obavijestio niti zvao. I onda je govorio da bi ga i dalje pozdravio, a ništa više. Ukratko, dvojica koji su se posvađali u prigodi dizanja hrv. barjaka na tvrđavu u Kninu zbore sada o zastavi koja nije bila hrvatska u formalnom smislu : službeno državna, nego ona s hrv. povijesnim grbom i bez insignija regija. Bizarno, zar ne?

VL
TE
teoodd
23:50 17.10.2010.

Drazen je bio velki i najveci u kosarci a to je bio i u zivotu.Kako biti prisan prijatelj sa nekim ko nema snage kazati svojim \"Stanite, pa vi cinite zlocin.Da, da to sto vi cinite je ZLOCIN!\"Za Drazena nije bilo polovicne igre a ni polovicna prijateljstva.

VL
PO
politika
00:51 18.10.2010.

Sto reci, Drazen je biovelikan sporta uopce, kosarke, jedne zemlje koja je svima i onim koji su je mrzeli donijela ugodan i miran zivot, no politicki ne prihvatljiv...potom se pokazao mozda nenekvim rodoljubom, no u to vrijeme ako nisi bio hrvat ili veliki hrvat a dio javnog zivota si mogao imati samo probleme. Tako da reci tko je sto milsio i kako je nezahvalno a ako niste vidjeli onda pogledajte ponovo nitko pa ni Petroviceva obitelj nije se bavilo pitanjem sto i kako. Jedno je sigurno, Divac se pokazao kao velika ljudina i ovim pokazao koliko je volio i Drazena, i sve ostale i svoju zemlju koje vise nema! Svako se od nas borio i mozda i bori sa svojim deminima a naj zaliji i jadniji su ovi kao ova budala koaj je ovo pisala i pisala u nemoci da prihvati cinjenicu da su Divac, Petrovic, Radja, Kukoc i ekipa bili dijeca jedne zemlje u kojoj se bolje zivjelo, postizali se uspijesi a i nije bilo ni gladnih ni zednih kao danas...a i nismo bili u dugovima do guse i vazali zapadnom kapitalu! Slava Drazenu, a Divcu i ESPN-u hvala za dirljiv film i odu nasem Drazenu! (by the way zastava koju je on uzeo i bacio nije zastava mog nardoa i moje zemlje vec ustasko sranje koje svaki normlani Hrvat bi sam poderao i bacio u smece!!!..a Kukoc lijepo kaze nije Divac bio svijestan sto je uradio jer u tom momentu je takvu ustasko provokatorsku budalu trebalo ignorirati i izdignuti se iznad te situacije!!!)

VL
Avatar istrazitelj
istrazitelj
00:56 18.10.2010.

To što je Divac svojevremeno bacio je bila zastava HOP-a (šahovnica probodena mačem). HOP (Hrvatski oslobodilački pokret) je osnovao Ante Pavelić i u Argentini je bio prilično jak među iseljeništvom. Vjerujem da bi Divac isto naptavio TADA i sa Srpskom zastavom (orao i 4 c), ali moramo se tada staviti i u kontekst vremena. Danas vjerujem da mu je žao, a isto tako vjerujem da bi mu Dražen oprostio da je živ. Nažalost ispalo je to da će Divcu biti žao do kraja života što se nije pomirio sa Draženom. Najbolja rečenica iz filma je: \"Prijateljstvo se stvara godinama, ali se može uništiti u sekundi\". To je velika istina!

VL
MI
miki55
02:16 18.10.2010.

7.10.2010. u 22:57h mikrogrizzly je napisao/la: Zanimljivo da slučaj komentiraju dvojica iz reprezentacije RH koji su bili u konfliktu oko hrv. zastave na kninskoj tvrđavi.Naime, sjećate se da je tada Rađa osvanuo zajedno s Tuđmanom, pok. Koradeom, Gotovinom, Šuškom i dr. na proslavi oslobođenja Knina (došli su helikopterom iz Splita Rađa i još neki sportaši iz Dalmacije), a Kukoč je tjednima cvilio kako ga Rađa nije ni obavijestio niti zvao. I onda je govorio da bi ga i dalje pozdravio, a ništa više. Ukratko, dvojica koji su se posvađali u prigodi dizanja hrv. barjaka na tvrđavu u Kninu zbore sada o zastavi koja nije bila hrvatska u formalnom smislu : službeno državna, nego ona s hrv. povijesnim grbom i bez insignija regija. Bizarno, zar ne? Pohvali Pokudi KUKOČ JE BIO I OSTAO VELIKI SPORTAŠ I JOŠ VEĆI ČOVIK I TO JE POKAZAO I S TIM ŠTO SE NIJE POJAVIO U KNINU U DRUŠTVU RATNIH ZLOČINACA, POKVARENJAKA I PROFITERA. BRAVO \" K U K I \" !!!!!!!!!!!!!!!! TAKVI KAO TI SU LEGENDE

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
05:47 18.10.2010.

Kukoc bi se pojavio u Kninu da su ga zvali. Nije njegov izbor bio ne pojaviti se. Zvali su Radju ali ga Radja nje mogao zvati u ime onih koji su njega zvali jer su ti isti mogli zvati i i Kukoca da su to htjeli. Sad zasto Kukoca nisu zvali ... mislim zbog toga sto se jednom suprostavio upotrebi vlastitog imena u politicke svrhe jedne stranke. Takav sam dojam dobio nakon onog Kukocevog intervjua sa Stankovicem. Nista cudno kad se zna da je cijeli politicki sustav izgradjen na poslusnosti, a ne na nekakvim prirodnijim mjerilima. Ne znam kakvi su odnosi izmedju Kukoca i Radje, sumnjam da su u svadji, prije je da svako ima svoj zivot i da su im se putevi pomalo razisli. Jedan je biker a drugi igra golf.

VL
OB
-obrisani-
08:43 18.10.2010.

Aco: Zadovoljni smo, film o Divcu i Draženu korektan je jer na njemu nastupam i ja što mu daje kredibilitet, stručnost i umjetnički dojam..

VL
Avatar Castro
Castro
09:10 18.10.2010.

Hrvatsku zastavu je tada otkloni srbin jer je tada igrala reprezentacija jugoslavije i slavili su pobjedu kao prvaci svijeta. Da je kojim slucajem Radji ili Drazenu dopala u ruke srpska zastava on je sigurno nebi poljubio i s njom mahao nego bi isto ucinio. Bili su prijatelji, kosarkaske legende one drzave, tuzno se zavrsila ta prica, zao mi je . Divac je bio odlican kosarkas, zavidna karijera , cestitam. Sve ostalo je nagadjanje, samo njih dvojica znaju sto i kako je bilo i ostavimo to za njihovu dusu. Bacanje zastave mu ne zamjerim, zamjerim onima koji danas tu zastavu ljube i pod njom se kriju a cine zlo i kradu ovaj narod i lazu ga i bacaju obitelji na koljena jer im uskracuju place i normalan zivot i razvoj djeci.

VL
ML
mladazemlja
09:24 18.10.2010.

Dok su Rađini i Tonijevi suborci ginuli na frontu u sastavu legendarne 4. splitske oni su nastavili svoju romansu sa četnikom tamo negdje daleko u zemlji blagostanja neka lijepo sada tamo gledaju te njihove dokumentarce a nas ne maltretirajte sa tim trećerazrednim uradcima.

VL
Avatar Castro
Castro
10:42 18.10.2010.

mladazemlja@ Toni i Dino su predstavljali Hrvatsku na jedan drugi nacin, ne sa puskom u ruci. Nasi sportasi su jako doprinjeli tada da se ime Hrvatska cuje i da se za nju zna. Bitno nam je to bilo, hvala im svima za to. I u pravu si, nas maltretiraju oni koji zatvaraju kamensko, brodogradiliste i ostale firme gdje nam narod kruh zaradjuje, nisu tome krivi Vlade, Toni, Dino..... A film sam po sebi je ok, tuzna prica s nasih prostora. Taj Divac mi nis ne znaci, bio je dobar kosarkas i to je sve ali prica je ok.

VL
OB
-obrisani-
15:26 18.10.2010.

Aco: Zadovoljni smo, film o Divcu i Draženu korektan je nije nekorektan..

VL
OB
-obrisani-
15:34 18.10.2010.

basto,, to nije bila zastava ndh to je bila prva Hrvatska zastava iz povijesti još kad je Ban Jelačić bio ova današnja zastava je ista ta, ali su dodane županije na krunu gore

VL
IV
Ivekivek
07:53 19.10.2010.

Za divca kao i za sve srbe je bilo što što podsjeća na šahovnicu ustaško.

VL
DU
duleprof
14:41 19.10.2010.

Film je korektan, ali ovaj članak na večernjem nije...

VL
Avatar klimavi
klimavi
15:53 19.10.2010.

ne prihvaćam...dražen je ikona...divac nije niti će ikada biti

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.