Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Faca' u problemima

Zvijezde "Seksa i grada" progovorile o optužbama protiv Chrisa Notha: 'Podržavamo žene koje su progovorile'

Sarah Jessica Parker with Cynthia Nixon and Kristin Davis together on set in New York
Foto: Dylan Travis/ABACA
1/8
23.12.2021.
u 20:33

Zvijezde serije i filma "Seks i grad" prekinule su šutnju o tome da im je kolega Chris Noth optužen za seksualno nasilništvo i podržale su žene koje su s tim izašle u javnost.

Zvijezde serije i filma "Seks i grad" prekinule su šutnju o tome da im je kolega Chris Noth optužen za seksualno nasilništvo i podržale su žene koje su s tim izašle u javnost. 

-Duboko nas žaloste optužbe protiv Chrisa Notha- kazale su u zajedničkom priopćenju glumice Sarah Jessica Parker, Kristin Davis i Cynthia Nixon.

-Podržavamo žene koje su progovorile o tome i podijelile svoja bolna iskustva. Znamo da je to bilo vrlo teško napraviti i odajemo im priznanje- rekle su glumice. Chris Noth (67) je u seriji i filmu "Seks i grad" te u nedavno snimljenom nastavku "I tek tako" glumio Facu. 

On je nedavno i treći put optužen za seksualno nasilje, a na površinu je isplivala i vijest da je zlostavljao svoju bivšu djevojku Beverly Johnson. Casting agencija A3 Artist Agency, s kojom je glumac u listopadu potpisao ugovor, s njim je prekinula suradnju. 

-Mogu potvrditi da Chris Noth više nije klijent agencije- izjavio je za Los Angeles Times glasnogovornik ove američke kompanije.

Prošli su tjedan dvije žene optužile Notha za seksualno nasilje 2004. i 2015. godine. Kazale su da je okidač za prijavu nasilja bio povratak glumca na male ekrane, a svoja su izvješća detaljno ispričale u časopisu Hollywood Reporter.

Portal Daily Beast objavio je potom navode tridesetogodišnje poduzetnice koja tvrdi da je Noth na nju seksualno nasrnuo u restoranu u Midtownu 2010. godine, u kojem je radila kao hostesa kad joj je bilo 18 godina.

Noth je odbacio prve dvije optužbe, koje je opisao kao “izričito lažne”, a kasnije i optužbu objavljenu na Daily Beastu.

-Priča je u potpunosti lažna, a izneseni navodi zvuče kao loše napisana priča-kazao je Nothov glasnogovornik za LA Times. -Kao što je i sâm rekao u četvrtak, Chris nikad ne bi prešao tu granicu.

No ovo je težak udarac za ugled i karijeru glumca. Proizvođač opreme za vježbanje Peloton, koji proizvodi sobni bicikl odgovoran za smrt lika Face u filmu “I tek tako…”, ubrzo je povukao viralnu reklamu u kojoj glumi Noth. 

Također, New York Post i Fox Business objavili su da je i proizvođač tekile Ambhar, s kojim je Noth sklopio ugovor od 12 milijuna dolara, odustao od suradnje.

Osim toga, na društvenim mrežama ponovno se pojavila priča o njegovoj bivšoj djevojci, supermodelu Beverly Johnson, objavljena 1995. godine u časopisu National Enquirer. Johnson je tada izjavila da ju je glumac tukao i prijetio joj smrću. Par je bio zajedno od 1990. do 1995. godine, no optužnica protiv Notha nije bila podignuta.

Noth se u međuvremenu oženio glumicom i poduzetnicom Tarom Wilson, s kojom ima dvojicu sinova tinejdžerske dobi. Par je na svečanoj premijeri serije “I tek tako…” početkom mjeseca pred kamerama pokazivao nježnost i zajedništvo. 

VIDEO Gibonni se popeo na stol i gazio hranu, mnogi mu zamjerili: Oglasio se i pjevač 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije