Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od čega boluju?

Život im je visio o koncu: Teške dijagnoze obilježile su život slavnih

Foto: Instagram
23.02.2019.
u 20:37

Oni ne skrivaju svoje bolesti, nego upozoravaju na važnost prevencije.

Imaju slavu, novac, popularnost, ali i njih sustižu nesreće koje donose bolesti. Mnoge hollywoodske zvijezde bore se s teškim bolestima i zdravlje im je ozbiljno ugroženo, a stres koji donosi život pod stalnim svjetlima reflektora ne pogoduju takvim stanjima.

 

Zanosna glumica iz Kolumbije Sofia Vergara 2000. godine otkrila je da ima rak štitnjače. Zbog toga je izvadila tu žlijezdu i prošla radioterapiju. Od tada uzima hormonsku terapiju, a kad je saznala za bolest, držala ju je u tajnosti. - Nisam htjela publicitet zbog toga. Imati rak nije zabavno - rekla je četrdesetšestogodišnja glumica za Health. Njezina kolegica i najpoznatija dadilja s malih TV ekrana, Fran Drescher je čak dvije godine živjela s karcinomom koji joj uopće nije dijagnosticiran. Isprva su doktori mislili da se radi o ranoj menopauzi, ali nakon dvije godine krivih terapija i mišljenja osam liječnika, na kraju je biopsija potvrdila neočekivanu dijagnozu - rak maternice!
- Na svu sreću rak je bio u prvom stadiju, a ta bolest sporo napreduje - prisjetila se Fran. Radi širenja svijesti o važnosti prevencije, osnovala je zakladu Cancer Schmancer Foundation koja pomaže ženama prepoznati rane znakove raka.


Kada su mu 2012. dijagnosticirali multiplu sklerozu, tridesetdvogodišnjem Jacku Osbourneu, sinu poznatog rockera Ozzyja Osbournea i reality zvijezde, život se promijenio. - Prije toga, bio sam tipični mladić i radio što mi se prohtije. Ne radim to više - rekao je Jack za Today.com. Ponosni otac troje djece, sjeća se kako je počelo putovanje s tom promjenjivom bolešću. - Dok sam plaćao na benzinskoj crpki, primijetio sam crnu točku nasred vidnog polja desnog oka - opisuje Jack. Ubrzo nakon toga je dobio upalu očnog živca i izgubio 90% vida na desnom oku. Dobio je prvu terapiju koja mu je djelomično uspjela vratiti vid u desnom oku. Danas se bori s depresijom, koja je česta u oboljelih od multiple skleroze.

Šezdesetogodišnji američki glumac Alec Baldwin od 2000. godine boluje od lajmske bolesti - bakterijske infekcije koju prenose krpelji, a uspješno se liječi antibioticima ako se tretira rano. - Prvi je put bilo najgore, mislio sam da neću preživjeti. Bio sam sam, rastao se od prve žene. Ležao sam u krevetu i mislio da ću umrijeti - opisuje Alec za USA Today. Nekoliko godina poslije vratili su joj se simptomi lajmske bolesti koja, ako se ne liječi, može izazvati srčane i živčane probleme koji prouzročuju gubitak pamćenja, ukočenost ili govorne mane. Osim Aleca Baldwina, od lajmske bolesti boluju i pjevačica Avril Lavigne, Yolanda Foster, Bella i Anwar Hadid. 

Mlada pjevačica Selena Gomez 2015. godine razboljela se od lupusa, autoimune bolesti zbog koje stanice napadaju zdravo tkivo. Tada su mediji nagađali da je pauzu uzela zbog navodne ovisnosti, ali je to demantirala i objasnila da je na kemoterapiji kojom je liječila bolest. Zbog lupusa su joj počeli otkazivati bubrezi pa se morala podvrgnuti transplantaciji, a njezina najbolja prijateljica Francia Raisa joj je donirala bubreg i tako joj spasila život. Osim nje, od ove bolesti boluje i bivši suprug Heidi Klum, pjevač Seal
Obolio je u ranim dvadesetima, a lupus je najviše ostavio traga na njegovoj koži i zbog toga ima prepoznatljive ožiljke na licu. - Bilo je jako traumatično. Sjećam se svog 21. rođendana, sjedio sam na zidu u Londonu i jako plakao. Bio sam izgubljen i sam, a tada nisam znao što se događa s mojim licem - kazao je pjevač u jednom intervjuu.

Kad je imao samo 29 godina, Michael J. Fox (57) nije mogao ni zamisliti da će mu se u trenutku promijeniti čitav život. Dijagnosticirana mu je Parkinsonova bolest zbog koje se 2000. povukao iz svijeta glume zbog pogoršanja bolesti. Predan pronalasku lijeka za tu bolest, osnovao je Zakladu Michael J. Fox. Prvi su mu se simptomi javili 1991. godine, ali dijagnoza je potvrđena te sljedeće godine. Omiljeni Wolwerine, pedesetogodišnji Australac Hugh Jackman od 2013. godine bori se s opakim karcinomom kože. Bolest se vratila čak šest puta, a on je svojim fanovima jasno poručio na društvenim mrežama da koriste kremu za sunčanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Buffed and polished for the #empireawards #Logan #London

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

Prvi sumnjivi madež otišao je pregledati 2013. godine, i to na preporuku svoje žene Deborre-Lee Furness. "Deb mi je rekla da odem provjeriti madež na nosu! Ti bokca, bila je u pravu! Imao sam rak. Molim vas, ne budite budalasti kao ja. 
Pregledajte se. I koristite kremu za sunčanje!", napisao je na svom Instagramu miljenik Marvelovih filmova. Svaka tri mjeseca glumac odlazi na redovite pretrage. - Odrastao sam u Australiji, a kako nikad nisam nanosio kremu za sunčanje, bio sam "pravi Kandidat" za rak kože - priznao je 2015. godine za časopis People. Nakon posljednje operacije 2017. godine, doktor ga je upozorio da ne pjeva za novu ulogu u filmu Najveći showman zbog 80 šavova na nosu, a on je ignorirao. Glumcu se to očito isplatilo jer je glazba istoimenog filma nedavno osvojila Grammy za najbolji soundtrack.

Pogledajte top 10 najgorih padova na modnim pistama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije