Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kralj narodne glazbe

Pokopan Šaban Šaulić, neutješnoj supruzi pozlilo dok su iznosili lijes

22.02.2019.
u 15:15

Na Novom groblju u Beogradu pokopan je Šaban Šaulić. Od legendarnog pjevača narodne glazbe oprostili su se članovi obitelji, ali i brojni kolege.

Šaban Šaulić dostojno je ispraćen na posljednje počivalište. Pjevač narodne glazbe pokopan je na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

U tužnoj povorci bilo je nekoliko tisuća ljudi među kojima su bili i brojni glazbenici, sportaši i političari. 

Šaban je sahranjen uz njegov legendarni hit "Ne plači dušo", pjesmu koju je objavio davne 1984. godine, a koju je posvetio supruzi Gordani s kojom je bio u braku 43 godine. Udovici Gordani  pozlilo je kada su iznosili kovčeg s tijelom njenog voljenog supruga Šabana Šaulića, pišu 24 sata. Sagnula se i poljubila kovčeg u kojem se nalazi pjevač nakon čega se potpuno slomila.

Na beogradsko groblje među prvima su stigli članovi Šaulićeve najbliže obitelji, a uz suprugu Gordanu bile su kćeri Ilda i Sanela te sin Mihajlo.

Posljednji put od pjevača se došao oprostiti i njegov izvanbračni sin, 47-godišnji Rober Šaulić koji nije bio raspoložen za davanje izjava, piše Blic.

Neutješna je bila i pjevačica Zorica Brunclik koja je donijela vijenac u obliku krune za kralja narodne glazbe Šabana Šaulića.

Pjevač je, kako se već ranije pisalo, pokopan uz glumca Nebojšu Glogovca, a nakon što je pogreb završio okupljenima se obratio njegov sin Mihajlo. 

- Moj otac danas nije otišao. Dok je god njegove glazbe i dok ga se god prisjećamo njegova duša živjet će s nama. Želim se zahvaliti svima koji su došli. Hvala vam svima i neka mu je vječna slava - kazao je Mihajlo nakon čega se prolomio gromoglasan pljesak. 

Šaban Šaulić preminuo je prošlu nedjelju u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila dok se vraćao s nastupa u Njemačkoj. U automobil u kojem je Šaulić bio s kumom Slobodanom Stojadinovićem i Mirsadom Kerićem, koji je također poginuo, zaletio se turski vozač u alkoholiziranom stanju. On je nedugo nakon nesreće i uhićen, a trenutno se nalazi u pritvoru. 

Pogledajte i dolazak Šabanovih obožavatelja na Novo groblje. 

 

Ključne riječi

Komentara 75

CR
croban1111
21:34 22.02.2019.

Što mi Hrvati imamo sa srpskim legendama i bilo čime drugime?

UM
Umjereni
16:22 22.02.2019.

Evo ovih par komentara pokazuje zašto bih ja prije svinju s polja pustio u svoju kuću nego njih.

LI
liliZG
16:05 22.02.2019.

turski vozač, u alkoholiziranom stanju, bez vozačke dozvole... niti njemačka nije što je nekad bila..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije