Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TKO PJEVA ZLO NE MISLI'

Vraćaju se likovi kultnog domaćeg filma: Perica je odrastao i mašta o glazbenoj karijeri

Foto: HRT/Screenshot
1/5
04.06.2020.
u 07:00

Točno 50 godina nakon premijere filma ove ćemo godine gledati i njegov nastavak, točnije seriju u šest epizoda pod nazivom “Dnevnik velikog Perice”, koja će se snimati u koprodukciji Croatia filma i HRT-a. Snimanje počinje 15. lipnja

Vjerojatno ne postoji Hrvat koji nije gledao “Tko pjeva zlo ne misli”, po mnogima naš najbolji domaći film. Točno 50 godina nakon premijere filma ove ćemo godine gledati i njegov nastavak, točnije seriju u šest epizoda pod nazivom “Dnevnik velikog Perice”, koja će se snimati u koprodukciji Croatia filma i HRT-a.

Autor serije i izvršni producent je Albino Ursić, koji je na ideju došao prije tri godine. Scenarij je razradio s Renatom Baretićem i Emirom Imamovićem, a odmah mu je bilo jasno da tu seriju može režirati jedino Vinko Brešan. Šibenski redatelj surađivao je s Krešom Golikom, a njegovi filmovi poznati su po suptilnom humoru, kakvog ćemo gledati i u “Dnevniku velikog Perice”.

30 godina poslije

– Ideju za seriju dobio sam kad sam jedne večeri sjedio na piću s Marijem Petrekovićem. Razgovarali smo o svemu, pa smo došli i na temu što bi bilo kad bi Perica narastao. To i je ostalo u glavi i vidio sam da ideja ima potencijala za lijepu priču koja nije direktni nastavak filma, nego nešto novo sa starim likovima, ali da ima istu atmosferu kao i film. Radnja serije događa se 30 godina nakon radnje u filmu. Perica je sad profesor u školi, u rutinskom je braku i želi ostvariti svoju davnu želju, da postane šlager-pjevač. Na cijelom tom putu od šest epizoda dogodit će mu se brojne zanimljive stvari. Zbog toga ćemo u seriji imati i puno pjesama iz tog perioda, manje i veće hitove. Sve ćemo ih izvesti u novim aranžmanima, nadamo se kako će neke od tih pjesama ponovno zaživjeti. Riječ je o potentnim pjesmama koje održavaju duh tog vremena, a na njima je kao glazbeni producent radio Coco Mosquito iz Jinxa – kazao nam je Albino Uršić i otkrio neke od uloga.

1/11

Uskoro počinje snimanje

Zanimljivo je da će Dušan Bućan glumiti Žnidaršićeva sina, najboljeg Peričina prijatelja i njegova menadžera, dok će Peričinu supruga igrati Csilla Barath Bastajić. Otokar Levaj igra Fulirova brata, a vidjet ćemo i jednog od najpoznatijih srpskih glumaca Nikolu Koju u ulozi zastavnika Žegara, Ivu Babić te još puno poznatih domaćih glumaca. Mirjana Bohanec Vidović vraća se u ulogu Ane Šafranek, koju je i igrala u filmu “Tko pjeva zlo ne misli”. Snimanje počinje 15. lipnja na brojnim lokacijama u Zagrebu, a snimat će se i na nekim od lokacija koje smo vidjeli u filmu.

– Veliki sam obožavatelj filma “Tko pjeva zlo ne misli” i moram odmah kazati kako mi je velika čast što ću baš ja igrati Pericu i konačno raditi s Vinkom Brešanom. Znam da su očekivanja javnosti velika. Mislim da se radnja serije jako lijepo nastavlja na film. Nekima je možda čudno da jedan Slavonac igra poznatog Zagrepčanina, no meni to neće biti veliki problem. Već mjesec i pol dana idemo na pjevačke, ali i govorne probe, a uostalom, za to sam se i školovao na fakultetu – kazao nam je osječki glumac Živko Anočić.

Serija će biti pravi popkulturni hommage Zagrebu šezdesetih godina, pa ćemo se osim glazbe prisjetiti i mode koja je tada vladala.

– Ovo je serija u kojoj nema ustaša i partizana, nego je vodeća nit ljubav, a uz glazbu su motivi moda i žudnja. Trebali smo početi još u ožujku, no korona i potres poremetili su nam planove. Snimat ćemo do kraja kolovoza, a seriju bismo trebali gledati u jesenskoj shemi HRT-a – kazao nam je Uršić i dodao kako ne može govoriti o budžetu serije, ali s obzirom ne scenografiju i kostime, on nije mali.

Ideja za svojevrsnim nastavkom kultnog filma nije nova. Croatia film nositelj je svih prava za likove, pa bez njihova blagoslova nije moglo ni doći do ove serije.

– Bino Uršić imao je dovoljno energije da postavi scenarij koji nas je zadovoljio. Zatim smo prošli na HRT-ovu natječaju. Serija je puna emocija i energije i uvjereni smo da će biti gledana – rekao je Željko Zima, direktor Croatia filma, filmske tvrtke koja u koprodukciji s HRT-om snima “Dnevnik velikog Perice”.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
09:28 04.06.2020.

Kisdihand, milostiva.... eto, moji se vracaju :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije