Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dance groznica

Vraćaju se Karma i ET i s Colonijom kreću na turneju, menadžer otkriva: O ovome sam razmišljao tri godine

Foto: Promo
1/9
25.04.2023.
u 07:00

Ususret turneji na koju prvi put zajedno kreću ET, Karma i Colonia razgovarali smo s menadžerom Renisom Gržinićem koji nam je otkrio kako je došao na ideju da okupi tri najpoznatije dance skupine na jednom mjestu

Dance groznica uskoro će ponovno 'zatresti' Hrvatsku, ali i brojne ljubitelje popularnih hitova 90-tih i 2000-tih izvan Lijepe naše jer po prvi puta tri najveće i najpoznatije dance skupine Colonia, ET i Karma zajedno kreću na turneju pod nazivom Flashback. Iza ove ideje stoji iskusni glazbeni menadžer Renis Gržinić koji je o ovom projektu intenzivno razmišljao više od tri godine nakon što je na jednom koncertu u Sloveniji shvatio da publika još uvijek žudi za hitovima koji su i danas, iako je od tada prošlo tri desetljeća, neizostavan dio nezaboravnih tuluma. Upravo je ovaj projekt na glazbenu scenu vratio i bivšu pjevačicu ET-ja Katarinu Rautek koja se posljednjih godina u potpunosti povukla iz glazbe, a mnogi se vesele ponovno na velikoj pozornici vidjeti i Taru iz Karme koja se nakon raspada grupe posvetila nastupima sa svojim bendom. Menadžer Gržinić otkrio nam je sve pojedinosti o turneji.

Turneja Flashback krenula je upravo na vašu inicijativu. Kako se rodila ideja za ovaj projekt?

Ideja se rodila 2019. godine na jednom koncertu u Sloveniji na kojem su s par pjesama nastupili Colonia i Karma, a koncert je bio tematski Back to 90/2000. Atmosfera je bila odlična i reakcija publike na njihove hitove je bila jednostavno savršena. U garderobi smo sjedili nakon nastupa i pala je priča zamisli da se spojimo i napravimo turneju zajedno, hitovi 90/2000., to bi bilo baš zanimljivo, toliko hitova na jednom mjestu. Uglavnom ostalo je sve samo na priči jer Karma više ne postoji, Neno ima svoj biznis, Tara nastupa sa svojim projektom s bendom tako da svatko je krenuo novim životom s nekim svojim planovima . Tada nisam vjerovao u ovu priču koja se dogodila sada.

O samoj turneji razmišljali ste, ako se ne varam, protekle tri godine. Koliko je trajala sama realizacija i što je bilo najzahtjevnije?

Ideju jednostavno nisam mogao izbaciti iz glave i taman kad sam htio krenuti u neke ozbiljnije dogovore 2020. stigla je korona i opet je sve stalo. Kao da je bilo suđeno da nije pravo vrijeme bilo tada. Prije neka tri, četiri mjeseca jednostavno sam odlučio pitati ekipu kako im se sviđa ideja i da pokušamo napraviti nešto drugačije. Okupiti tri najveće dance grupe, 30 hitova na jednom mjestu, na jednom koncertu nije mala stvar. S obzirom na to da surađujem već s Colonijom i s Tarom trebalo je popiti kavu još s Nenom iz Karme i Boytronicom iz E.T.-a. Neno je pristao i svidjela mu se ideja jer ostao je i dalje u glazbi kao DJ i producent, fali mu pozornica često kako kaže. Borisa Đurđevića sam nazvao i pitao što misliš da pitamo Boytronica za projekt? Kaže Boris danas ćeš imati odgovor, dolazi mi za par sati u studio, snimamo nešto. Isti dan šalje sliku na WhatsApp s Katarinom i Boytronicom i piše : ET je potvrdio! Očito je tek sada došlo pravo vrijeme za projekt, zvijezde su se poklopile!

Kako će izgledati sama turneja, odnosno koncerti? Koji će se to veliki hitovi moći čuti tijekom nastupa?

Turneja ide pod nazivom Flashback, 30 hitova na jednom mjestu, 10 najvećih hitova svake grupe. Koncert traje oko 2 i pol sata, 10 hitova u izvođenju svake grupe u pratnji plesačica. Vjerujem da nitko neće ostati ravnodušan na hitove; Za tvoje snene oči,Sve oko mene je grijeh, Svijet voli pobjednike, Oduzimaš mi dah, Ti da bu di bu da, Tek je 12 sati, Da ti nisam bila dovoljna,Priđi bez razloga, Ja ti priznajem, Prazan stan, Soba 202, Amore mio,Sedam dana,Malo pomalo, Zemljotres,Da sam ja tvoja jedina ,itd... 30 hitova!

Foto: Privatna arhiva

Kakva su predviđanja od same turneje i kakve su prve reakcije? Hoće li Hrvatsku ponovno zatresti 'dance groznica' kao 90-tih i početkom 2000-tih?

Svaki vikend sam na terenu organizirajući koncerte po klubovima, diskotekama,trgovima,razni eventi se organiziraju i stava sam da ti hitovi su stalno prisutni među nama, mislim da pogotovo zadnjih godinu, dvije dance groznica itekako postoji i sve više se organiziraju razni eventi na temu dance hitova 90./00. Mislim da dobra pjesma ostaje vječno među publikom bez obzira na generacije, a Colonia, ET i Karma itekako su proizveli hrpetinu dance hitova o čemu svjedoče i njihove turneje po Europi i svijetu, posebice bi istaknuo da su imali planetarnu popularnost u Češkoj,Slovačkoj, Kini itd.. , a pjesme su vrćene po cijelom svijetu.

Koliko je teško bilo okupiti tri grupe i uskladiti sve njihove privatne i poslovne obveze? Je li bilo posebnih želja ili zahtjeva od strane samih dance skupina?

Vjerujem da je okupljanje uspjelo najviše zbog dobrog projekta i ideje, a još ide u prilog to da su svi surađivali u to vrijeme, svi se poznaju i dobri su prijatelji. Naravno da svatko vodi svoj život, ali ako se krene na vrijeme s organizacijom, planiranjem za neku odličnu stvar svatko će prepoznati kvalitetni projekt i uskladiti svoje vrijeme da sudjeluje u njemu.

Ivana Lovrić jedina je koja aktivno nastupa s Colonijom, Tara se proteklih godina posvetila obitelji i nastupima s bendom Timetravelers, dok se Katarina povukla s glazbene scene. Kako su izgledali pregovori s njima? Jeste li ih dugo nagovarali na povratak u skupine s kojima su stekle veliku slavu i čime ste ih naposljetku pridobili?

Menadžer sam Coloniji tako da s Ivanom se čujem svaki dan i doslovno smo odlični prijatelji, ona je od početka bila podrška i maksimalno se daje u projekt idejama, planovima i sugestijama. Ivana živi za glazbu i to joj je u krvi. Ona je odrasla na tim hitovima i jako se veseli turneji . Surađujem i s Tarom i ona je otpjevala sve te hitove Karme i proživjela cijeli taj put tako da njoj se dopala ideja i pristala je bez puno nagovaranja. Mogu reći da je isto prepoznala jednu dobru ideju i podrška je također. Katarina se povukla sa scene ali je Boytronic uspješno obavio zadatak i vratio ju u team, mislim da smo svi željni novih izazova , velikih koncerata i prave zabave.

Jesu li u planu i nastupi u inozemstvu? Poznato je da je Karma svojedobno žarila i palila u Češkoj i Slovačkoj, a naše dance skupine tražene su i u susjednoj Sloveniji... Ima li već upita i van granica Hrvatske?

Slovenija obožava sve tri grupe i naravno da će biti jako puno nastupa u Sloveniji. Oni se svakodnevno javljaju, a imali smo dogovorene nastupe čim sam javio kolegama da izlazi projekt Flashback. Idući dan su me već tražili termine i uzeli par datuma. Što se tiče Slovačke i Češke jako veliki interes postoji i javili su mi se organizatori s kojima inače surađujem. ali sam ih malo stopirao da krenemo ipak s turnejom od doma i onda najesen bi mogli odraditi nekoliko koncerata u inozemstvu, ali još moramo se svi sjesti i dogovoriti detalje. Ovo je nekako eskaliralo u samom startu i zovu iz Njemačke, Švicarske, Austrije pa čak iz Bugarske... Ima jako puno Hrvata u dijaspori i svi su željni vidjeti sve tri grupe na jednom mjestu. Idemo korak po korak.

Foto: Promo

Što će biti s ET-jem i Karmom nakon završetka turneje? Je li u planu i dalje njihov ostanak na glazbenoj sceni?

Ne bih znao odgovor na to pitanje. To je isključivo njihova odluka. Nismo nikada ni razgovarali o kraju, tek smo na početku jedne lijepe priče. Kako sam rekao svi su krenuli nekim drugim životnim pravcem, siguran sam da u svakome od njih tinja vatra glazbe koju su stvarali i vjerujem da imaju još toga za pokazati. Možda ih turneja natjera na neke nove životne odluke i da se opet vrate glazbi. Vrijeme će pokazati, možda nas iznenade.

VIDEO Naša pjevačica iskreno o svojoj bitci: 'Već s 19 godina sam bila na tabletama'

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
13:21 25.04.2023.

Bolje i oni no ovo današnje ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije