Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljski dom

Vila Vedrana Ćorluke i Franke Batelić osvojila prestižnu nagradu, pogledajte kako izgleda

Foto: Neva Žganec/Pixsell
1/23
09.12.2023.
u 12:58

Vila nogometaša Vedrana Ćorluke i pjevačice Franke Batelić osvojila je prestižnu nagradu u kategoriji obiteljskog stanovanja na natječaju.

Obiteljska kuća nogometaša Vedrana Ćorluke (37) i pjevačice Franke Batelić (31) u Kozarčevoj ulici u Zagrebu osvojila je prestižnu nagradu u kategoriji obiteljskog stanovanja na natječaju Architecture Masterprize 2023. Njihovu vilu, odnosno ovaj velebni projekt potpisuje arhitektonski studio Dva arhitekta, koja se ovom lijepom vijesti pohvalila i na svojim društvenim mrežama. 

Isti je projekt bio nominiran za nagradu najbolje stambene arhitekture u 2022. godini, koju inače dodjeljuje Udruženje arhitekata Hrvatske. Oni su započeli gradnju ove predivne vile još 2018. godine, a par je uselio 2021. 

1/6

- Na strmom terenu, uz usječenu i vijugavu ulicu elitne zagrebačke četvrti samostojećih obiteljskih kuća, arhitekti formiraju pauzu u strogom ritmu ulice povlačeći se s građevnog pravca susjednih zgrada u dubinu parcele. Svijetu razigranih, često narativnih oblika, materijala i krovova ulice suprotstavljaju naglašeno suzdržanu arhitekturu kuće. Ona je kvadar od opeke izdignut na platformu. Oduzimanje iznutra stvara okosnicu projekta: trodimenzionalnu šupljinu koja se proteže kroz presjek od suterena do krova te u tlocrtu između sva četiri pročelja. To protezanje nikad nije ostvareno direktno ni kontinuirano, nego su prodori i veze međusobno ulančani gradeći kompleksne odnose između pojedinih scena obiteljskog života – svojedobno je stajalo u opisu ove vile. 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, u njihovu domu zavladala je prava blagdanska čarolija, a djelić ugođaja pokazala je Franka u pričama na društvenoj mreži Instagram. Lijepa Franka objavila je snimku golemog božićnog drvca u njihovom domu. - Da Sveti Nikola donese mir, ljubav i sigurnost svoj djeci svijeta - napisala je Franka Batelić uz snimku na kojoj se vidi i njezin trogodišnji sinčić Viktor kako joj pomaže okititi jelku.

Ljubavni par nedavno je uživao u najromantičnije gradu - Parizu, odakle su se javili na društvenim mrežama i pokazali kako su se lijepo proveli. - Nevjerojatno kako Pariz budi, inspirira i hrani dušu. Zahvalna. - napisala je Franka koja je nedavno izbacila i svoju liniju kozmetičkih proizvoda. Vedran se tada požalio i na hladnoću u Parizu. - Zaleđeni u Parizu - napisao je.

VIDEO: Nepoznati detalji iz života Olivera Dragojevića: Sestre mu preminule prije nego se rodio

Komentara 5

Avatar marela
marela
16:53 09.12.2023.

Toliko love a vani u dvoristu nula privatnosti.

TU
TutoBruto
13:22 09.12.2023.

Tezi neukus a nagradna potpuno upitna. Toliko para da ti susjed gleda u tanjur sa balkona. Zasto ne kuca van Zagreba sa mnogo zelenila parkom bazenom itd..ah da naravno , ekipa koja nije zivjela u vecem gradu pa ima komplekse i misli da je kvaliteta u centru. Jadan Vedran sa njom.

Avatar Urban Fox
Urban Fox
17:13 09.12.2023.

Konfekcijska arhitektura, a niti nagrada nije prestižna, dodjeljuje ju proizvođač građevinskog materijala, a možda je u hrvatsko sve prestižno ak dođe izvana?!?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije