Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Zagrebu održana premijera romantične drame “Okus ljubavi”!

U Zagrebu održana premijera romantične drame “Okus ljubavi”!
Foto: Promo
1/22
01.03.2024.
u 10:26

Mnoštvo poznatih okupilo se u zagrebčkoj Kinoteci kako bi pogledali francuskog kandidata za nagradu Oscar koji od četvrtka, 7. ožujka stiže u domaća kina!

Sinoć je u zagrebačkom kinu Kinoteka održana svečana premijera romantične drame OKUS LJUBAVI s Juliette Binoche i Benoitom Magimelom u glavnim ulogama. Riječ je o sjajnom filmu, dobitniku nagrade za najbolju režiju u Cannesu te ujedno i francuskom kandidatu za prestižnu nagradu Oscar 2024. koji u redovno kino prikazivanje stiže od četvrtka, 7. ožujka. Premijera filma održana je u organizaciji Francuskog instituta u Hrvatskoj kojom je ujedno službeno i započeo tradicionalni Mjesec Frankofonije koji će se tijekom ožujka održavati u kinima diljem Hrvatske.

Foto: Promo

U sklopu programa domaća će publika moći vidjeti čak osam najnovijih filmskih ostvarenja kinematografije frankofonih zemalja, a OKUS LJUBAVI jedan je od njegovih najatraktivnijih naslova. Romantičnu kulinarsku dramu OKUS LJUBAVI režirao je vijetnamski redatelj Tran Anh Hung, domaćoj publici vjerojatno najpoznatiji po hvaljenom i nagrađivanom uratku “Miris zelene papaje”. Ovo je njegov najnoviji francuski film koji je do danas osvojio mnoge nagrade i priznanja na uglednim filmskim festivalima diljem svijeta.

U dupkom ispunjenoj dvorani zagrebačke Kinoteke domaća je publika sinoć među prvima u Hrvatskoj pogledala ovu sjajnu romantičnu kulinarsku dramu u kojoj su glavne uloge ostvarili bivši ljubavni par u stvarnom životu Juliette Binoche i Benoit Magimel. Svečanoj premijeri filma nazočili su Nera Stipičević, Nenad Hrvatin, Damir Hoyka, Goran Grgić sa suprugom Ivanom, Erna Rudnički, Branko Ištvančić, Sanja Pilić, Marija Kolb, Katarina Arbanas, Chris Marcich, Branko Ognjenović i mnogi drugi. Pored poznatih osoba iz javnog života premijeri su prisustvovali i veleposlanica Kanade Jessica Blitt, zamjenik veleposlanika Veleposlanstva Kraljevine Blegije Dirk Breuer, zamjenik veleposlanika Veleposlanstva Švicarske Konfederacije Thomas Casura, prva savjetnica i zamjenica francuskog veleposlanika Lilas Bernheim te direktorica Francuskog instituta u Hrvatskoj Estelle Halimi - Dagron. Osim što je bila organizirana kao svečana premijera, projekcija filma OKUS LJUBAVI također je poslužila i kao pretpremijerna projekcija za koju su se prodavale karte za sve one koji su među prvima željeli pogledati ovo vrhunsko ostvarenje.

Foto: Promo

Podsjetimo, romantična drama OKUS LJUBAVI na iznenađenje mnogih u rujnu prošle godine postala je službenim francuskim kandidatom za nagradu Oscar 2024. Film je vrlo brzo postao poznat po tome što se u njemu kuha i konzumira prava hrana, a glavni gastronomski savjetnik prilikom njegovog snimanja bio je Pierre Gagnaire, najpoznatiji moderni francuski kuhar, ujedno i dobitnik triju Michelinovih zvjezdica. Radnja filma odvija se 1885. godine, a Eugénie je kuharica bez premca koja posljednjih dvadeset godina radi za slavnog gurmana Dodina. Kako vrijeme prolazi, njihova strast prema gastronomiji te obostrano divljenje koje osjećaju jedno prema drugom pretvorilo se u jednu vrstu romantične povezanosti. Zbog njihove sjajne kemije, svako sljedeće jelo koje Eugénie priprema ukusnije je i originalnije od prethodnog što izaziva zbunjenost čak i kod svjetski najpoznatijih kuhara. No, Eugénie iznimno cijeni svoju slobodu i nikada se zapravo nije željela udati za Dodina. I upravo će zbog toga Dodin odlučiti napraviti nešto što nikada prije nije: on će početi kuhati za nju.

Foto: Promo

Raskošna, senzualna i nevjerojatno simpatična gurmanska romansa OKUS LJUBAVI svakako spada u jedne od najprimamljivijih filmskih specijaliteta na trenutačnom kino repertoaru. Sjajno odglumljena, prekrasno snimljena, tečno napisana i stručno režirana ova kulinarska romantična priča svoje će gledatelje odvesti na uzbudljivo dvosatno putovanje u ne tako davnu prošlost uz fantastične nastupe još uvijek predivne Juliette Binoche i karizmatičnog Benoîta Magimela.

Romantična drama OKUS LJUBAVI u domaća kina stiže u četvrtak, 7. ožujka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije