Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠKO ČAGALJ JOLE

Turbofolk ne bih mogao slušati ni da popijem deset pića

Joško Čagalj Jole
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
19.09.2018.
u 11:22

Popularni Jole koncertom u Ciboni 12. listopada proslavit će 20 godina karijere. U razgovoru nam je otkrio kako je za njegovu profesionalnu karijeru zaslužna Doris Dragović koja ga je čula na jednom koncertu

Joško Čagalj Jole 12. listopada koncertom u Ciboni proslavit će dvadeset godina karijere. S njim će nastupiti i Jelena Rozga, za koju kaže da mu je “prija iz starih dana”, te klapa Rišpet koju je osnovao Jolin menadžer Pero Kozomara.

– To su simpatični momci koji će donit lipu vibru – veselo govori Jole o obljetnici i nastavlja kako je htio da s njim nastupi i Doris Dragović, no zbog obaveza ne može. Joli je žao, jer je upravo s Doris počela njegova ozbiljna glazbena karijera. Čula ga je na nekom privatnom događaju i pitala zašto se ozbiljnije ne bavi glazbom. Jole joj je odgovorio da ne poznaje “face” i mislio je kako, da bi ušao u ozbiljnije glazbene vode, mora platiti. No Doris je samo zapisala njegov broj telefona i za dva dana nazvao ga je Tonči Huljić.

– Prvo sam mislio da me netko zeza – smije se. No poziv je bio pravi i karijera je krenula.

Pitali smo ga kako uspijeva živjeti mirnim obiteljskim životom uz pomalo sulud estradni tempo, na što nam je kazao da svoj posao shvaća ozbiljno pa njegovi momci iz benda i on već dvadeset godina ne piju alkohol kad nastupaju, ne banče prije svirke i uvijek dolaze pripremljeni. Poznato je i da Jole nastupa na svadbama, ali ni za kakav novac ne bi zapjevao turbofolk.

– Ni kad popijem deset pića ne mogu to slušati – zaključuje. Zanimalo nas je misli li da bi i on jednog dana mogao biti okićen titulom “kralja Hajduka”, no odmah je to odbacio. Kaže da je njegova glazba “šira”, da nema “ono” što je Oliver imao prije 30 godina ili pokojni Coce”.

– Što je Elvis u glazbi, to je Coce za Hajduk – kazao je istaknuvši kako su svi oni pravi Dalmatinci i domoljubi te, naravno, pravi hajdukovci.

Ključne riječi

Komentara 43

Avatar cro.adris
cro.adris
11:32 19.09.2018.

Pa nitko iole normalan ne može podnijeti tu disonantnu "glazbu" ili ti turbofolk.

Avatar Darko zg
Darko zg
11:36 19.09.2018.

Jole,legendo naša.Poživio nam ti još sto godina u zdravlju i veselju.

DA
dario713
14:18 19.09.2018.

Kao da su tvoje pjesme i tvoje pjevanje bolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije