Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazov

Thompson ovog ljeta stiže u pulsku Arenu, ali kao – skladatelj

thompson
Matija Habljak/PIXSELL
15.07.2011.
u 08:15

Moram priznati da mi je to kao glazbeniku bio pravi izazov – kazao je Thompson za Hrvatski list.

Ovogodišnji 58. festival igranog filma u Puli, koji počinje u subotu, bit će poseban po šarolikoj filmskoj ponudi, ali i konačnom dolasku Marka Perkovića Thompsona u pulsku Arenu. Naime, svi se još živo sjećaju ne tako davne 2008. kada je tom pjevaču zabranjen koncert u pulskoj Areni. Nakon zabrane Thompson nije sjedio prekriženih ruku, već je pokrenuo upravni spor protiv Pule i građansku parnicu protiv tog grada, što još traje.

No nakon tri godine Thompson ipak 22. srpnja dolazi u Arenu, ali ne kako bi održao koncert, nego na festival kao skladatelj glazbe za film “Josef” redatelja Stanislava Tomića, u kojem pjevač ima i manju ulogu.

– U velikoj sam gužvi zbog novog albuma. Ali kada sam pročitao scenarij filma, zainteresirao sam se i pristao. Razlika rada na filmskoj glazbi u odnosu na skladanje pjesama u tome je što na filmu vidiš sliku i glazbom je dočaravaš i oplemenjuješ, a radeći na pjesmama stvaraš glazbu i dočaravaš je slikovito. Moram priznati da mi je to kao glazbeniku bio pravi izazov – kazao je Thompson za Hrvatski list.

>>Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Ključne riječi

Komentara 89

NP
Nema Pravde
10:24 15.07.2011.

kamocemo68, uzmi nesto za smirenje !

DV
debelomajmunčin@ vlajogojac
10:38 15.07.2011.

...hellbily skladatelj životinjskih urlika za potrebe snimanja filma king kong 4....

BR
brainiac
13:38 15.07.2011.

Kako ide prodaja penthausa, profiterchichu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije