Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STJEPAN JIMMY STANIĆ

Da je Barbara rekla da ne voli bakalar, od nas ne bi bilo ništa

01.03.2018.
u 08:27

Miljenik svih generacija, jedan od simbola Zagreba, na novom albumu surađuje s poznatim kantatutorom Juricom Popovićem

Izreka da si mlad onoliko koliko se osjećaš uistinu vrijedi za našeg legendarnog 89-godišnjeg glazbenika, pjevača, gitarista i kontrabasista Stjepana Jimmyja Stanića. Naime, Zagrepčanin uvijek spreman na šalu priprema novi album, i to nakon tridesetak godina.

Odmah su kliknuli

Upravo je s kantautorom Juricom Popovićem snimio duet “Tri brata” koji potpisuje Popović, a njime najavljuje novi materijal miljenika svih generacija.

– Juricu sam upoznao nakon jednog koncerta u Lisinskom, kad mi je rekao da je odrastao slušajući, između ostalog, i moje pjesme. Uvidio sam koliko je glazbeno nadaren, zbog čega sam se rado odazvao ovoj suradnji. Snimili smo pjesmu “Tri brata” koja za mene ima posebno značenje jer sam imao tri brata. Po meni pjesma je izvrsna, tekst je dobar, vidi se da je rađena sa srcem i sigurno će biti hit – smije se Jimmy. Budući da je suautor brojnih evergrina, Stanić još nije siguran hoće li na novom albumu biti sve Popovićeve pjesme ili će i on neke “izvaditi iz ladice”. Kako bilo, neumorni glazbenik, osim sjajne glazbe, publici donosi i puno humora i smijeha. U razgovoru se prisjetio brojnih koncerata u Zagrebu, ali i izvan njega. Tako danas pjeva u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Humor ovisi o čovjeku

– Glazba mi je stalno u glavi. Kako često nastupam, neki su me tek otkrili, a neki davno otpisali i za njih vjerujem da su uvidjeli da su govorili gluposti. Kad radim, dajem sve od sebe jer publiku se ne može prevariti – iskren je gospodin Stanić. Budući da se mnogi dive njegovoj vitalnosti, životnoj energiji i optimizmu, Stjepan Jimmy Stanić otkriva svoju tajnu:

– Humor stvarno ovisi o čovjeku. Ne možete nekog raspoložiti ako on to ne prima. Jako je važno životne okolnosti gledati s ljepše strane. A važna je i prehrana. Barbara i ja volimo istu hranu. Znate u čemu je još štos? Kad upoznate nekoga, morate vidjeti kako osoba diše, kakvu voli hranu, glazbu, uopće kakva je osoba. Obožavam maslinovo ulje, ribu, bakalar. Bio sam u strahu kada sam pitao Barbaru voli li bakalar. Da je rekla da ne voli, bilo bi gotovo. Zamislite da živite u stanu u kojem pečete ribu, a njoj to smrdi? Kako je rekla da obožava, laknulo mi je. Osim toga, Barbara je poput mene odrasla u muzikalnoj obitelji. Moj je otac volio operu, a jedan brat studirao je operno pjevanje. Ja sam to također htio, ali sam odustao jer operno pjevanje traži disciplinu, ne smiješ pušiti, “noćariti”. Rekao sam si: “Neka to onda radi Caruso” – zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:50 01.03.2018.

je, on voli krpice sa zeljem......

Avatar rubinet
rubinet
13:31 02.03.2018.

cijenjeni gospar Stanić..puno zdravlja ...

Avatar rubinet
rubinet
13:31 02.03.2018.

da je živio u Americi bio bi zvijezda poput Sinatre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije