Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTIUTOPIJSKI KONCEPT

Stephen King odglumio apokaliptičnog DJ-a na konceptualnom albumu

Shooter i Drea
Pixsell
06.01.2010.
u 21:49

Na novom albunu Shootera Jenningsa 'Black Ribbons', slavni pisac horora kao fiktivni radio-voditelj Will O' the Wisp svojom pričom povezuje pjesme

Kako kaže Shooter Jennings, sin country legende Wylona Jenningsa (glumio je svog oca u "Hodu po crti"), njegov novi album s pratećim bendom Hierophant nastao je inspiriran vožnjom po Americi sa zaručnicom, poznatom glumicom Dreom Di matteo, i njihovom kćeri 2008. Usput je Jennings slušao radio, i ljudi koji su izražavali svoje strahove inspirirali su ga za konceptualni album o DJ-u koji je zbog cenzure izgubio posao, pa svoj zadnji sat na radiju provodi pričajući s ljudima i puštajući glazbu "jednog benda za koji smatra da je iznimno bitan". Glazba je, naravno, album "Black Ribbons", za koji Jennings kaže da je više psihodelija nego bilo što drugo, "nešto između Allman Brothersa i Pink Floyda, a podsjeća i na Nine Inch Nails".

Pisac i glazbenik nikad se nisu upoznali, ali su e-mailovuima komunicirali oko suradnje na tom neobičnom projektu.

- Kad mi je zamisao da ga iskoristim za to pala na pamet, ostala je tu i nije se pomicala, kaže Jennings. - Napisao sam scenarij i poslao mu ga, i on je uzeo to i ponovo napisao i promijenio i dodao mnogo sjajnih stvari, tako da je na kraju taj dio napisan zajednički. On je podržavao ono što sam ja napisao i svidio mu se glas koji sam dao tom liku. Ja sam mu sve poslao i za dva tjedna mi je na pragu bio paket s CD-om, otipkanim transkriptom i fotografijom njega kako to snima.

Album će službeno krenuti u prodaju 3. ožujka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije