Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovorio i izložbe

Stephan Lupino svoj je glas na američkim izborima dao Obami

stephan lupino
pixsell
12.11.2012.
u 16:02

U New Yorku se zatekao dok je tamo harao Sandy i vratio se pun dojmova. – Bilo je strašno. Vjetar je lomio prozorska okna, bacao klima-uređaje. Cijelu noć nitko nije izašao na ulicu, posvuda samo sirene i vatrogasna vozila – kaže Lupino

U vrijeme dok je Sandy harao New Yorkom tamo se zatekao i naš proslavljeni fotograf Stephan Lupino. Ima dvojno državljanstvo i prebivalište u Velikoj Jabuci pa je otišao glasovati.

– Bilo je prestrašno. Vjetar je lomio prozorska okna, bacao klima-uređaje. Voda, svježi kruh pa čak ni banane nisu se mogli kupiti. Otužno. Cijelu noć nitko nije izašao na ulicu, posvuda samo sirene i vatrogasna vozila – govori Lupino.

Najstrašnije mu je bilo vidjeti iskre, zasljepljenja pri prekidima struje. New York je u tim trenucima, kaže, izgledao kataklizmično. Nije se, priča, preplašio jer se Sandy, tvrdi, može usporediti s jakim naletima bure u Zadru. Nekoliko dana potom izašao je na biralište i svoj glas dao Baracku Obami.

– Mislim da je pravi demokrat, da dobro vodi državu, a ekonomska kriza je u cijelome svijetu. Siguran sam da će u novom mandatu Obama i to riješiti – tvrdi Lupino.

Tijekom dva tjedna boravka u New Yorku za svibanj sljedeće godine dogovorio je i izložbu u prestižnoj galeriji Ralph Pucci u koju je, govori, teško upasti. Pregovarali su godinu i pol jer Lupino smatra da je bolje čekati pa upasti u pravu galeriju nego izlagati u manje respektabilnima.

– Pet umjetnika svijeta imat će izložbu u isto vrijeme, i ja sam među njima. Imat ću svoju sobu u kojoj ću predstaviti pet glavnih radova: stolac, križ, skulpturu, fotografiju s okvirom i crtež s okvirom.

Tragične posljedice Sandyja inspirirale su ga za nove radove pa se u Zagreb vratio sa skicama “Lovers”, “Virgin Lady with a child”, “Dancers” na temu apokaliptični tsunami za koje u Zagrebu već postoji zanimanje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar toni59
toni59
09:00 13.11.2012.

Vjerujem da je Lupinov glas bio veoma bitan za ove izbore i Obamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije