Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3,2,1 - kuhaj!

Špiček: Zar mislite da šparoge rastu na drveću u Zagorju?!

Foto: RTL
1/5
09.04.2018.
u 14:14

Profesor Tomislav Špiček krenuo je u provjeru znanja natjecatelja i ostao zatečen odgovorima.

Svaki novi kulinarski zadatak natjecateljima showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ donosi nove stresne trenutke, pogotovo ako ih na radnim jedinicama dočekaju namirnice koje su „nespojive“.

Osam natjecateljskih parova večeras ima na raspolaganju 75 minuta za pripremu dva jela, a u kojima moraju uklopiti tri vrlo važna sastojka - hlapa, mljevenu puretinu i šparoge. Hlap bi za većinu kandidata mogao biti najveća nepoznanica, što je nekako i razumljivo s obzirom da će rijetko koji kuhar amater htjeti „kemijati“ s tako skupom namirnicom. S druge strane, „carsko povrće“, šparoge često se nalaze na našim jelovnicima, pa njihova priprema ne bi trebala predstavljati veliki problem. Osim ako profesor Tomislav Špiček ne krene u provjeru znanja natjecatelja…

„Jeste li gulile bijele šparoge? Niste, kažete… A zašto? Ako se ne ogule, one jednostavno nisu jestive. Ovo će vam biti velika zamjerka kod dodjele bodova“, izgrdio je Špiček natjecateljice Andreu i Barbaru. Ove dvije prijateljice će još dobro i proći na testu znanja, za razliku od Miroslava i Josipa, kojima će se Špiček smijati jer „misle da šparoge rastu na drveću kao šljive i kruške u Zagorju“.

Voditeljica Doris Pinčić Rogoznica pobrinut će se da večeras natjecateljima bude još teže kod spajanja nespojivog jer će im vrijeme boravka u dućanu s namirnicama ograničiti na svega 30 sekundi.

„Trideset sekundi je definitivno premalo za odabir namirnica. Ne možeš se koncentrirati u takvoj strci, a kamoli vidjeti što se sve nudi na policama. Nisi ni došao do vrata, već se moraš vratiti natrag na kuhanje!“, komentirat će Ante, koji se zajedno s Martinom vratio s „godišnjeg odmora“.

Tko je majstor u pripremi hlapa, a tko će uništiti šparoge? Odgovore ćemo doznati u novom nastavku kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ večeras u 21:05 sati na RTL-u!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije