Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dove FHR

Spektakli koji 
to nisu; balerine kao klauni na modnoj pisti

'12.10.2012., Zagreb - Treca vecer Dove Fashion.hr. Revija dizajnerice Ivane Popovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/4
13.10.2012.
u 17:45

Dizajnerica iz Beograda Ivana Pilja oblikovala je goleme modne figure koje su nas trebale ostaviti bez daha. Ali nisu!

\"Ludi performance\" ponudila nam je odmah na početku treće večeri Dove Fashion.hr-a, sinoć u bivšoj zagrebačkoj tvornici Gredelj, Ivana Popović. Vjerna sebi, dovukla je na scenu bend i glamuroznu džez-pjevačicu Carol Cass iz Bostona (koja kaže kako je iz New Yorka pobjegla navrijeme, prije 20 godina), a onda pustila dvije balerine da obave modni dio.

Čipke za dečke

Na svakoj je bilo po deset haljina koje su skidale sa sebe uz klaunovsku koreografiju. \"Genijalno!\", vikali su kraj nas, \"Baba je prava!\". A Cass je rekla da pjeva za nas i za Hrvatsku i svi su se raznježili...

Uvijek dobra, pa i ovaj put bila je Ana Marija Ricov. U kolekciji haljina za ljeto 2013. povezala je crno i boju. Treperavi dezeni, diskretno baratanje prozirnim tkaninama, iznimno skladne kompozicije modela – Anina su kvaliteta!

Ženstveno je pak ljeto na talijanski način zamislila Martina Felja: na bijelim su dugim suknjama i haljinama motivi ljetnih mušica i buba. Lajtmotiv joj je lepezasti plise... Puno crnog donijeli su nam gosti iz Beograda, Bata Spasojević i Ivana Pilja s beogradskog Fashion Weeka. Spasojević je crnu mušku kolekciju izgradio svjetlucavim ukrasima i elastiranom čipkom.

– Ne slažem se da su to ženski modni elementi – rekao je, opisujući kolekciju kao \"šik, rock i punk\". U ženskoj je kolekciji pretjerao s crno-zlatnim modelima. Puno je bolje plise jakih boja sukobio s crnim dijelovima suprotnog naboja.

Formula urbane mode

Pilja je oblikovala spektakularne modele inspirirane japanskom modom i origamijem. Bombastično! Puno truda! Ali na kraju je to ispao \"monotoni spektakl\"...

Ogi Antunac i Zoran Mrvoš donijeli su dašak New Yorka. Kolekciju su inspirirali veliki gradovi. Na pitanje što je modni sukus urbanoga, Mrvoš kaže: – Da sve bude praktično! A kako se to postiže? Kombinacijom sportske jakne s fashion hlačama ili suknjom!

 

Komentara 1

Avatar billybull
billybull
21:18 14.10.2012.

...Treperavi dezeni, diskretno baratanje prozirnim tkaninama, iznimno skladne kompozicije modela...nije li gubitak vremena pisati ovakve nebuloze o necemu sto nitko nikad nigdje nece odjenuti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije