Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠLA I PRESLEY

Slavni bježe iz okova Scijentološke crkve

Lisa marie je izašla prije tri godine, a zatim je otišla i Priscilla
Foto: Press Association/PIXSELL
1/7
25.10.2017.
u 08:23

Upravo zbog slavnih članova Crkva je i postala poznata u javnosti, a glumica Leeah Remini kaže kako Crkva ostavlja svoj 'pečat' na poznate

Vijest da je glumica Priscilla Presley napustila Scijentološku crkvu, nakon što je bila njezina članica 40 godina, odjeknula je snažno u javnosti, i to ponajprije zbog toga što je kontroverzna vjerska zajednica obavijena velom tajne, brojnim misterijima i – skandalima.

Nisu rijetki slučajevi optužbi na račun vodstva Crkve i njezina vođe Davida Miscavigea za manipulacije, surovost, iznuđivanje novca od bogatih članova i prijetnje, no Crkvi taj negativni publicitet nije naštetio. Tako vjerojatno neće ni slučaj udovice kralja rock and rolla Elvisa Presleya. Priscilla je nakon njegove smrti s kćeri Lisom Marie, na poticaj Johna Travolte, postala dio scijentološke priče. Upravo zbog slavnih članova Crkva je i postala poznata u javnosti. Lisa Marie izašla je prije tri godine, a Priscilla nije prošla nekažnjeno jer se to smatralo njezinim neuspjehom.

Nagađa se da je upravo taj “neuspjeh” zbog kojeg su joj predbacivali uz druge metode pritiska Crkve bio razlog glumičina istupanja. No njezin primjer nije osamljen. Posljednje napuštanje u “velikom stilu” dogodilo se prije četiri godine – glumica Leah Remini (45), koje se sjećamo iz serije “Kralj Queensa”, ne samo da je napustila Crkvu nego je o tome otvoreno progovorila u svojoj biografiji “Problematična: Kako sam preživjela Hollywood i scijentologiju”. U njoj navodi, među ostalim, kako je u Crkvi, u kojoj je sa suprugom provela tri desetljeća, bila ucjenjivana i zlostavljana te kako je neprestano bila kontrolirana od svojih slavnih kolega – Toma Cruisea i Kirstie Alley, koja s njom više ne razgovara. Tako je savjetovano i njezinim prijateljima i ostatku obitelji koji su ostali u Crkvi.

– Ako ste običan građanin, anonimac, tada možete otići tiho. Ali, ako ste poznati, Crkva na vas stavlja “pečat” i smatra vas lošom osobom. Nitko mi više neće govoriti kako trebam razmišljati, kao ni s kim smijem, a s kim ne smijem razgovarati. Zato neću šutjeti – izjavila je Leah u jednom intervjuu.

Svoju avanturu sa scijentologijom imali su i komičar Jerry Seinfeld, glumci Brad Pitt, Demi Moore, Sharon Stone, Katie Holmes, Nicole Kidman, Russell Crowe i Christopher Reeve te kantautor Leonard Cohen.

Komentara 5

SC
schwertransport
08:32 25.10.2017.

Eh kad imas love pa neznas sta bi...

Avatar javorko
javorko
08:26 25.10.2017.

ma koje crkve bog te dragi ,poznati su masoni ili iuminati oni ih cine slavnim

Avatar krcedolac
krcedolac
09:05 25.10.2017.

Kao da je katolička ili bilo koja druga nešto bolja !?!? Sve nude maglu koju dakako i naplate...gdje je bog/bogovi tu se i novac vrti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije