Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 62. GODINI

Slavni američki komičar preminuo nakon dugogodišnje bitke s rakom

Norm MacDonald
Foto: Profimedia
1/4
15.09.2021.
u 10:25

- Bio je ponosan na svoj humor. Nikad nije htio dopustiti da dijagnoza utječe na to kako će ga vidjeti njegova publika ili njegovi voljeni. Norm je bio čista komedija. Jednom je napisao da šala treba iznenaditi ljude, a ne im se ulagivati. On se svakako nikad nije ulagivao. Užasno će mi nedostajati - rekla je Hoekstra

Norm MacDonald, jedan od najpopularnijih američkih stand-up komičara i bivši član emisije "Saturday Night Live", preminuo je jučer u 62. godini života, nakon što se posljednjih devet godina borio s rakom. 

Njegova dugogodišnja producentica i prijateljica Lori Jo Hoekstra rekla je za Deadline kako je Norm želio sačuvati svoju borbu za život privatnom, te se trudio raditi dok je god mogao. 

- Bio je ponosan na svoj humor. Nikad nije htio dopustiti da dijagnoza utječe na to kako će ga vidjeti njegova publika ili njegovi voljeni. Norm je bio čista komedija. Jednom je napisao da šala treba iznenaditi ljude, a ne im se ulagivati. On se svakako nikad nije ulagivao. Užasno će mi nedostajati - rekla je Hoekstra. 

MacDonald je u ekipi showa "Saturday Night Live" bio od 1993. do 1998. godine, te je tri sezone vodio segment "Weekend Update". Rođen je 1959. godine u Quebecu, u Kanadi. Karijeru je počeo kao stand-up komičar i nastupao u klubovima diljem Kanade. Prije Saturday Night Livea pisao je za show "Roseanne". U SNL bio je poznat po imitacijama, a posebno se pamti imitacija Burta Reynoldsa, te drugih zvijezda kao što su Andy Rooney, Clint Eastwood, David Letterman, Larry King, Quentin Tarantino, Mr. Bean i Rod Serling.

Njegov odlazak iz showa bio je kontroverzan, a mnogi su mislili kako je to zbog toga jer je O.J. Simpsona nastavio zvati ubojicom, premda je vodstvo NBC-ja tražilo da to ne radi. 

Nakon što je 1998. napustio SNL, Macdonald je od 1999. do 2001. glumio u vlastitoj humorističnoj seriji "Norm", igrajući glupastog bivšeg profesionalnog hokejaša koji je uhvaćen kako vara na porezima i osuđen je služiti kao socijalni radnik u New Yorku. Također je 2018. godine radio jednu sezonu svog stand-up showa za Netflix. 

Dino Jelusić: Većina me pamti kao "onog malog koji je gledao Sanji Doležal u dekolte"

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar DeletedUser
DeletedUser
10:49 15.09.2021.

Strašan tip. Jednom je kada mu je gost bio Seinfeld, rekao za svog drugog gosta koji je isto zidov, da negira holokaust.

DU
Deleted user
10:36 15.09.2021.

Šteta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije