Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
televizijska ikona

Sjećate li se legendarnog Magnuma? Slamao je ženska srca 80-ih, a i danas ponosno nosi svoj zaštitni znak

Foto: Profimedia
1/9
05.09.2022.
u 08:00

U karijeri je naišao i na jako tešku odluku. Naime, morao je birati između uloge Indiane Jonesa u ''Otimačima izgubljenog kovčega'' i one Thomasa Magnuma, a brojni ga pametne i po ulozi u seriji ''Prijatelji'' kada je glumio Monicinog starijeg dečka doktora. Iako je od dana njegove najveće slave prošlo već nekoliko desetljeća, novije fotografije pokazuju kako je glumac još uvijek u dobroj formi.

Glumca Toma Sellecka (71) mnogi pamte po ulozi privatnog detektiva Thomasa Magnuma u kultnoj krimi seriji ''Magnum'' koja se prikazivala 80-ih. Magnum je živio na Havajima i vozio crveni Ferrari, a za ulogu u seriji koja je trajala osam sezona dobio je i nagradu Emmy. Inače, jedan je od najdugovječnijih glumaca, a svoj zaštitni znak, brkove, obrijao je samo kada su to zahtijevale uloge. Nije ih nosio u filmu ''In & Out“ iz 1997. godine, a prije toga obrijao ih je 1976. za ulogu u ''Charliejevim anđelima''. Iako je od dana njegove najveće slave prošlo već nekoliko desetljeća, novije fotografije pokazuju kako je glumac još uvijek u dobroj formi, a zadržao je i svoj zaštitni znak.

Foto: The Hollywood Archive/Pixsell

Selleck se rodio 1954. godine u Detroitu u obitelji domaćice i investitora nekretnina. Pohađao je Sveučilište Južne Kalifornije, a na zadnjoj godini studija dobio je košarkašku stipendiju, no ubrzo je stigla i prva televizijska uloga i to u filmu ''The Dating Game'' 1965. godine, a onda se pojavio u brojnim reklamama poput one za Pepsi, a prije uloge u ''Magnumu'' pojavio je u nekoliko neuspješnih serija. U karijeri je naišao i na jako tešku odluku. Naime, morao je birati između uloge Indiane Jonesa u ''Otimačima izgubljenog kovčega'' i one Thomasa Magnuma, a brojni ga pametne i po ulozi u seriji ''Prijatelji'' kada je glumio Monicinog starijeg dečka doktora. 

Tom se zatim ponovno obrijao za ulogu u predstavi ''A Thousand Clowns'' na Broadwayu 2001. godine. Zanimljivo je i kako je 2015. godine uvršten u International Moustache Hall of Fame, a ikako se ''najpoznatiji holivudski brk'', kako mu često tepaju, odlučio umiroviti, glumi s vremena na vrijeme. Sada živi na svom ranču, a nekoliko puta je izjavio kako ga rad sa životinjama umiruje i čini sretnim te kako mu je upravo to trebalo nakon duge filmske karijere.

Blue Bloods 150th Episode Celebration - New York Tom Selleck attending the 150th Episode celebration of Blue Bloods, held at the 92nd Street Y, in New York Steven Bergman Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Steven Bergman
Godine 1971. oženio se s manekenkom Jacqueline Ray te je usvojio njezinog sina Kevina, no brak je završio 1982. Ponovo se oženio pet godina kasnije s Jillie Mack, a par zajedno ima kći Hannah. 

VIDEO Anđa Marić: Ljudi su mislili da sam pijana jer od bolesti nisam mogla hodati

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

RE
Resetarac
09:01 05.09.2022.

Ispravak: Tom Selleck je rođen 29. siječnja 1945.g.

Avatar Tombstone
Tombstone
16:16 06.09.2022.

Jedino je razlika u tome sto je u 80im bio muskarac a danas je aktivni propagator lgbtqpitd zajednice. Ne zbog toga sto je "izasao iz ormara" jer definitivno nije nego zato jer je savio kicmu pod pritiskom holywoodskih elita. Koje, sto je najgore ne rade to iz uvjerenja nego iz straha da ne budu stavljeni na tzv. crnu listu . Uz navodni rasizam samo jos jedna velika pomodarska laz hollywooda danas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije