Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikola podkrajac

Sin Kostadinke Velkovske: Mama ima trajno oštećenje mozga, ne prepoznaje me, počela je mršavjeti

Zagreb: Glumica Kostadinka Velkovska
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/15
01.02.2024.
u 14:50

Glumici su ranije na mozgu odstranili benigni tumor, ali javio se drugi, pa i treći. U srpnju prošle godine doživjela je moždani udar.

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica te pjevačica makedonskog podrijetla, Kostadinka Velkovska (74) doživjela je moždani udar u srpnju te je nakon toga bila u bolnici, a sada je, kaže njen sin Nikola Podkrajac, smještena u jednom domu za starije. 

"Imala je dren u glavi mjesec i pol, jako je krvarila. Sad ima trajno oštećenje mozga. U početku su liječnici mislili da zbog siline moždanog udara i obilnog krvarenja neće preživjeti. Ali mama je borac, uspjela je doći do stabilnog stanja. Maknuli su je s respiratora, kisika, maknuli su i dren iz glave. Fizički je dobro, koliko to može biti od ležanja. Stabilno je, ali počela je mršavjeti i sad to može trajati. Najveći problem je ležanje i što imunitet može prestati funkcionirati. Ne daj Bože da navuče neku upalu, bakteriju..., to je vrlo teško liječiti" rekao je Nikola za Story

Podkrajac kaže i da ga mama ne prepoznaje. 

"Teško je bilo komu biti u situaciji bez rješenja. Kako god to zvučalo, nekad se čini da je lakše pustiti je da ode, da završi svoju priču na ovom svijetu. Ovo je najgora varijanta. Sve skupa vrlo mi je traumatično. Ne prepoznaje me, uopće nema svijesti, u komi je. Vegetativno stanje u kojem se izmjenjuju stanja kada ima otvorene i zatvorene oči." izjavio je. 

VEZANI ČLANCI:

Glumici su ranije na mozgu odstranili benigni tumor, ali javio se drugi, pa i treći. Početkom travnja otkrila je da je više kod doktora nego na kazališnim daskama, ali je, kako je tad rekla, to neće sputavati u daljnjim planovima. - Privatno me ništa ne sputava, normalno idem u dućan, skuham si, koncentracija mi je dobra, čujem, vidim, mogu zapamtiti tekst i radujem se svemu što će doći. Svakoj novoj ulozi, svakom projektu - otkrila je tada.

Kostadinka je pričala kolegici Mariji Sekelez kako se želi oprostiti s koncertom narodnih makedonskih pjesama u listopadu. - Govorila je kako mora to napraviti u jesen, a ja bih joj rekla: 'Kosta, pa dovoljno si radila', a ona opet: 'Ne, ne, ovo još moram'. Ona je neobično vrijedna i hrabra. Osoba koja nikad ne kuka, sve stoički podnosi. Bez obzira na sve tegobe, ona se uvijek smije - ispričala je Sekelez također za 24 sata

VIDEO Zdenka Kovačiček: 'Kći se razvela ove godine, sve je to utjecalo na moje zdravlje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije