Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spoj glazbenika

Siddharta i Damir Urban snimili singl i video "Strele v maju"

Urban i Siddharta
Foto: Promo
01.03.2016.
u 11:25

Pjevač Siddharte Tomi M. i Damir Urban u “Strelama v maju” pričaju isti jezik pod istim nebom. Siddharta će nastupiti u Tvornici kulture 24. ožujka

Slovenska industrial grupa Siddharta i jedan od najvećih hrvatskih glazbenika današnjice Damir Urban, snimili su zajednički singl ''Strele v maju''. Singl se nalazi na Siddhartinu albumu ''Ultra'' koji će za hrvatsku publiku objaviti Dancing Bear records u petak 26. veljače.

Videospot ''Strele v maju'' režirao je Matej Grginič.

 

Siddharta je prošlu godinu zaokružila s impresivnih dva desetljeća rada i bogatim te značajnim prisustvom na sceni. Veliku obljetnicu proslavili su s dva albuma, ''Infra'' i ''Ultra''.

''Infra'', prvi od dva slavljenička albuma, objavljen je u ljeto 2015. godine za slovensku etiketu Nikka, dok je to u Hrvatskoj učinio Dancing Bear Records. S albuma je tada skinut singl “Ledena” koji je još jednom potvrdio Siddhartin status velikih. Kako se slavlje nastavilo, Siddharta je u studenom 2015. objavila nastavak priče tj. drugi album naslovljen “Ultra” koji će napokon biti objavljen i u Hrvatskoj, i to 26. veljače kada će biti pušten u prodaju u Dancing Bear CD shopovima.

Album “Ultra” donosi 10 pjesama, i upravo je s njega skinut singl “Strele v maju” (feat. Urban). U tom singlu lako ćete prepoznati Urbanov snažan vokal koji ga je uz sličnu percepciju svijeta, doba i aktualnih događanja i spojio sa Siddhartom.

Pjevač Siddharte Tomi M. i Damir Urban u “Strelama v maju” pričaju isti jezik pod istim nebom.

Albume “Infra” i “Ultra” članovi benda snimili su u Studiju 13, vlastitom studiju u Ljubljani, a nakon 16 godina producentske palice opet se prihvatio Dejan Radičević.

U povodu 20. rođendana, bend je 15. veljače održao cjelovečernji live koncert na RTV Slovenija. Arhivsku snimku koncerta možete pogledati na linku: http://4d.rtvslo.si/arhiv/koncerti/174388671.

Koncertnu promociju albuma ''Infra'' i ''Ultra'' Siddharta će održati 24. ožujka u Tvornici kulture! Ulaznice su puštene u prodaju po cijeni od 55 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 70 kn. Kupiti se mogu u Tvornici kulture te u sustavu Eventim.hr

>> Damir Urban: Svi koji nose ovaj ruksak dobit će i dio mene na njemu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije