Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješno poslovanje

Robert Knjaz prihodima prešišao Nevenu Rendeli i Doris Pinčić, zna se koliko je 'utržio' prošle godine

Foto: Privatna arhiva
1/8
06.06.2023.
u 08:21

Televizijski mag Robert Knjaz direktor je tvrtke 'Sirovina i sinovi' u 2022. godine je ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 656.888,31 eura, odnosno preko 4 milijuna kuna

Proteklih tjedana vijesti o zaradama naših televizijskih lica punile su medijske stupce, a nakon što su otkriveni prihodi Doris Pinčić Guberović i Nevene Rendeli u javnosti su objavljeni financijski izvještaji tvrtke 'Sirovina i sinovi' iza koje stoji televizijski mag Robert Knjaz. Knjazova tvrtka 'Sirovina i sinovi' u 2022. godine je ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 656.888,31 eura, odnosno preko 4 milijuna kuna. Neto rezultat poslovanja iznosio je 101.704,96 eura, poslovni subjekt čiji je direktor sam Robert Knjaz nije povećavao ni smanjivao broj zaposlenih, a imao je 0 zaposlenika, podaci su kojima raspolaže Poslovna.hr.

Tvrtka SIROVINA I SINOVI d.o.o. bavi se snimanjem i prikazivanjem filmova, a Knjaz ju je osnovao 2004. godine. Svoju televizijsku karijeru započeo je 1991. godine kada je s ekipom iz Dugava osnovao svoju prvu TV kuću - Dugavsku kabelsku televiziju. 

Nakon toga 1995. prelazi na OTV na kojoj je bio voditeljem emisije Serbus Zagreb te poslije voditelj i autor emisije Zaleđe, a kasnije i ravnateljem programa. Godine 1999. Knjaz prelazi na HTV, gdje je uređivao Svlačionicu, a pokreće i Nogometnu televiziju. Nakon HRT-a prešao je i na RTL. Prvi projekt na RTL-u bio je nogometni putopis U Paklu Portugala 2, sniman prije i za vrijeme trajanja Europskoga nogometnog prvenstva u Portugalu 2004. Serijal je prikazivan u šest epizoda. Nakon toga, u jesen 2004. godine počinje sa snimanjem Mjenjačnice. U Mjenjačnici su se našle mnoge osobe iz hrvatskog javnog života i na jedan dan mijenjale s tzv. običnim ljudima. Nakon dvije sezone Mjenjačnice, snimao je putopisni show Koledžicom po svijetu za koju je nagrađen Večernjakovim ekranom za najoriginalniju emisiju te je ušao u završnicu izbora za najbolju europsku zabavnu emisiju prestižne nagrade "Rose d'Ore" (Zlatne ruže). Na RTL-u snima i emisiju Najveći hrvatski misteriji.

VEZANI ČLANCI:

Između ostalih nagrada izdvaja se nagrada Marija Jurić Zagorka za Talk-show Zaleđe te godišnja nagrada HRT-a za emisiju Svlačionica. Od 2010. godine vraća se na HRT gdje je često i redatelj, ali i producent HRT-ovih emisija Rekonstrukcija, Svlačionica 2, I to je Hrvatska, Klasici narodu i Hrvatski velikani.Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru emitiran je i njegov šestodijelni serijal "Knjaz kod Vatrenih", a ove godine na repertoaru HTV-a prikazan je i njegov drugi serijal o životinjama. Nakon serijala "Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac" uslijedio je i serijal "Pametan kao vrana, hrabar kao jež". Trenutno snima novu emisiju 'Knjazalište' koju će gledatelji moći pratiti uskoro na HRT-u, a riječ je o emisiji koja je svojevrsni nastavak legendarne 'Mjenjačnice'.

Inače, proteklih dana u javnosti su objavljeni i podaci o poslovanju tvrtki koje vode Doris Pinčić Guberović i Nevena Rendeli Vejzović. 

Tvrtka Dobar kadar, u vlasništvu Nevene Rendeli Vejzović,  u 2022. ostvarila je ukupni godišnji prihod u iznosu od 112.983,74 eura, što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 10.359,54 eura u odnosu na prethodno razdoblje, kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 102.624,20 eura. Neto rezultat poslovanja u 2022. bio je 48.059,06 eura.

Njezina druga tvrtka Prime time komunikacije prošle je godine zaradila 271.198,09 eura, što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 163.185,61 eura u odnosu na 2021. kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 108.012,48 eura. Neto rezultat poslovanja 2022. bio je 61.652,80 €. 

S druge strane, nedavno smo pisali i o  voditeljici i glumici Doris Pinčić Guberović koja je poznata i kao uspješna poduzetnica, a to potvrđuje svake godine ispočetka. Njezina tvrtka DPR d.o.o  u prošloj je godini, prema najnovijim podacima dostupnima na Poslovnoj Hrvatskoj, ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 185.673,90 eura, što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od -12.568,98 eura u odnosu na 2021. kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 198.242,88 €.
Poslovni subjekt DPR u posljednje dvije godine poslovao je s dobiti te je u 2022. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 43.537,20 eura te nije povećavao ni smanjivao broj zaposlenih, a imao je dva zaposlenika. 

VIDEO Kći Brucea Willisa otkrila detalje njegove teške dijagnoze: 'Mislila sam da ga nije briga za mene'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije