Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istražili smo

Rat za gledanost: Evo što Hrvati gledaju na malim ekranima

Foto: Promo
1/8
13.09.2019.
u 07:00

Televizijska jesen tek je na početku i još ima vremena da neki formati privuku publiku, ali sudeći po brojkama o gledanosti za ovu srijedu gledatelji imaju zanimljiv odabir formata koji preferiraju.

Jesen za televizijske kuće označava i početak borbe za što većom gledanosti novih projekata ili onih koji se nastavljaju novim sezonama. Televizijska jesen tek je na početku i još ima vremena da neki formati privuku publiku, ali sudeći po brojkama o gledanosti za ovu srijedu, gledatelji zasad daju prednost serijama u odnosu na showove.

Nova TV u jesen je ušla s novom serijom “Drugo ime ljubavi” te drugom sezonom njihove hit serije “Na granici”, dok je RTL jesensku shemu otvorio drugom sezonom showa “Gospodin Savršeni” te novom sezonom showa “Ljubav je na selu” u kojoj ovaj put farmeri iz dijaspore traže ljubav u Hrvatskoj.

Ljubavni trokut i baka Zorka

Publika se već u prvoj sezoni serije “Na granici” ‘navukla’ na humor i komične situacije koje predvodi baka Zorka, glava ilegalnog biznisa krijumčarenja duhana i ostalih dobara preko granice Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tu je cijela plejada životpisnih likova koje publika u drugoj sezoni gleda od ovog utorka, a gledatelji su očito s nestrpljenjem čekali povratak Zorke i ekipe na male ekrane jer brojke o gledanosti za srijedu kažu kako je drugi nastavak ove serije gledalo gotovo 611 tisuća gledatelja.

Gledatelje je zainteresirala i nova serija Nove TV “Drugo ime ljubavi”. Iako je riječ o dramskoj seriji, ima dosta elemenata koje je publika zavoljela u španjolskim, meksičkim i brazilskim sapunicama. Glavni lik ove serije je Lola koja na početku serije kreće u potragu za sinom koji joj je oduzet prije 10 godina. Uz nju upoznajemo i Igora, oca njezina djeteta koji je vuče u prošlost i sklon je problemima, a s druge strane Lola počinje osjećati fatalnu privlačnost prema markantnom pilotu Saši koji dolazi iz imućne obitelji uz koju se isto vežu određeni skandali... Ova serija ne programu Nove TV prikazuje se od nedjelje, a podaci o gledanosti za srijedu kažu kako je “Drugo ime ljubavi” gledalo više od 580 tisuća gledatelja.

Uspješnice RTL-a

RTL je prošle jeseni startao s novim showom “Gospodin Savršeni” u kojem jedan zgodni neženja upoznaje nekoliko solo djevojaka i kroz grupne i pojedinačne spojeve pokušava odabrati idealnu partnericu.

U ponedjeljak se ovaj format drugom sezonom vratio na male ekrane i upoznali smo novog Savršenog Miju Matića te 19 djevojaka koje se bore za njegovu naklonost. Podaci o gledanosti za srijedu govore kako je ‘Savršenog’ gledalo 252 000 ljudi. Show “Ljubav je na selu” već godinama je RTL-ova uspješnica koju vodi Marijana Batinić, a ove godine napravili su mali zaokret u formatu i farmeri dolaze iz svih krajeva svijeta. Nova sezona počela se prikazivati ovog vikenda, a u srijedu je “Ljubav je na selu” na RTL-u gledalo 268 000 ljudi.

Komentara 3

MO
moškov
07:04 13.09.2019.

temeljita reforma htv je osnova za daljnji napredak demokracije... ..ovaj propoliticki rad htv je slican kao i za vrijeme tzv.tita....

Avatar Hazl113
Hazl113
08:49 13.09.2019.

Nek mi netko objasni na koji način se dobijaju podaci o gledanosti. Kako se zna tko gleda koji program. Mene nitko nije nazvao nika u ohohooooo godina.

Avatar Neobavezno
Neobavezno
09:21 13.09.2019.

soraju se televizije koja ce jadnije serije dati................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije