Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOP THE WAR IN CROATIA

Prošlo je 28 godina otkad smo prvi put čuli legendarnu antiratnu pjesmu

Tomislav Ivčić
Foto: Arhiva HRT
1/3
12.08.2019.
u 22:43

Ivčić je pjesmom je predstavio dramatičnu zbilju u Hrvatskoj, koja se našla na barbarskom udaru velikosrpske agresije jer ispočetka niti Europa niti svijet nisu dobrohotno gledali na hrvatsku težnju za slobodom, a ratne su strahote komentirale kao nekakav "balkanski obračun"

Prošlo je točno 28 godina otkad se na na HRT-u prvi put emitirala legendarna antiratna pjesma "Stop The War In Croatia", koju je na engleskom jeziku napisao i otpjevao Tomislav Ivčić. 

Ivčić je pjesmom je predstavio dramatičnu zbilju u Hrvatskoj, koja se našla na barbarskom udaru velikosrpske agresije jer ispočetka niti Europa niti svijet nisu dobrohotno gledali na hrvatsku težnju za slobodom, a ratne su strahote komentirale kao nekakav "balkanski obračun". 

Već sljedećeg dana BBC, CNN, a zatim redom 44 svjetske postaje emitirale su milijunima potresni spot o istini u ratu u Hrvatskoj. Ivčiću su potporu  pružile i mnoge svjetske zvijezde, tražeći obustavu velikosrpske agresije. Ubrzo su uslijedili mnogi novinski izvještaji i slične akcije hrvatskih umjetnika i sportaša pa je poruka "Stop the War in Croatia!" postala neizbježan pratilac svih Hrvata posvuda u svijetu.

"Stop the war in the name of love
Stop the war in the name of God
Stop the war in the name of children
Stop the war in Croatia
We want to share the European dream
We want democracy and peace
Let Croatia be one of Europe's stars
Europe, you can stop the war
Stop the war in the name of love
Stop the war in the name of God
Stop the war in the name of children
Stop the war in Croatia"

Ključne riječi

Komentara 3

PR
prajdali100
23:26 12.08.2019.

Pregazi nas vrijeme.

MM
Mirko_Motika
23:22 12.08.2019.

nažalost, nije s ovom pjesmom završen rat već s Čavoglavama

DU
Deleted user
23:02 12.08.2019.

I pjesma je zaustavila rat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije