Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepoznajete li je?

Prije mjesec dana progovorila je o propasti obiteljske firme, a sad ima novi razlog za slavlje

Foto: Instagram
1/6
08.01.2021.
u 09:42

Sementa Rajhard ovih je dana proslavila 30. rođendan, a nedavno progovorila o financijskom krahu obiteljske firme zbog pandemije koronavirusa. Ona, naime, radi u obiteljskom lunaparku za koji kaže kako prošle godine nije odradio ni jedan event.

Pjevačica i glumica Sementa Rajhard ovih je dana proslavila okrugli 30. rođendan, a tim je povodom svoje pratitelje na društvenim mrežama iznenadila fotografijom iz djetinjstva. Na njoj malena Sementa stoji sređena u bijeloj košulji i kockastom sakou ispred torte, a uz nju objavila je i fotografiju s ovogodišnje proslave na kojoj su joj se ispred torte pridružili zaručnik Vanja Brundula i njihova kći Stella.

Foto: Instagram screenshot

- Ovo.....i odjednom slika br 2.Brzinom munje. Volim život, volim sve što mi se dogodilo jer bilo je zapisano. Nije uvijek sve bilo bajno, niti će biti.... Uvijek se MORAMO dočekati na NOGAMA!!!! Sve je zapisano...ali ono najvažnije je: Svako ZLO za neko DOBRO. Slike nam prikazuju najljepše trenutke života, najhrabrije trenutke, jedine trenutke, najteže trenutke.....slike su život. Budi svjedok svojeg života! - napisala je Sementa u opisu fotografija ispod kojih su se zaredale čestitke.

Foto: Instagram screenshot

Inače, Sementa je nedavno progovorila o financijskom krahu obiteljske firme zbog pandemije koronavirusa. Ona, naime, radi u obiteljskom lunaparku za koji kaže kako prošle godine nije odradio ni jedan event. Mjesto na kojemu je odrasla i uz koje je vežu neke od najljepših uspomena u životu i koje je prehranjivalo njezinu obitelji, izgleda sablasno prazno. Jednako su poražavajuće i poslovne knjige jer obitelj bilježi pad prihoda od čak 90 posto. Očajna je jer je riječ o poslu od kojeg godinama živi cijela njezina obitelj, a radnike koji s njima rade također tretiraju kao da su članovi obitelji. Dakako, računi im stižu na naplatu, a oni ne znaju odakle namaknuti sredstva za njihovo plaćanje. Svaki im je dan posebna borba, nisu dobili nikakve poticaje ili financijsku pomoć jer, veli, za njih ne postoji odgovarajuća mjera.

Foto: Instagram screenshot

Tuga zbog kraha obiteljskog posla pomutila je i sreću i uživanje u djevojčici Stelli koju je na svijet donijela u travnju. Nadali su se, bare, da će im Advent značiti neki posao, ali kada je i to otkazano, shvatili su da je gotovo. Veselje zbog dolaska prosinca kratko je trajalo, a Sementa se o svemu oglasila i na Instagramu. "Prosinac.....ali evo i nekih ružnih i tužnih detalja. Ovo sam napisala dragom kolegi Janu Kerekešu koji je otkazao svoje predstave, na žalost;( Evo kako stvari stoje: Naš Lunapark Rajhard eventi ove godine nije odradio niti jednu manifestaciju, pad financija za 90 %, Svega 2 tjedna "rada" u Donjoj Stubici?, (pod tim mislim upaljena svjetla i par vozača na dan). Užas. Od rada obiteljske firme živi Obitelj od 5 članova/ radnik koji je kao član obitelji. Računi i dalje stižu , razna potraživanja , hrana i preživljavanje zapravo...da ne nabrajam. Prihvatili smo to jer smo se bojali, jer smo brinuli za obitelj, bebicu, za posjetitelje...kad se napokon smanjio broj, htjeli smo raditi naš posao od kojeg živimo, po propisima, ali manifestacije su otkazane i tome je kraj a i krah naše firme. (Vozila, hrana, računi, = ŽIVOT) Zamisli, niti jedna mjera/potpora nije za nas !!!!!???? Kako???? Jer smo FIRMA , sezonci koji zapošljavaju....LOGIČNO, u sezoni!!! Zaposlenike imamo od 2mj. Do 10mj. Znači, otkaz smo dali u 3.mj., jer je bio Lockdown, zatim smo radnika opet zaposlili u 6mj i opet COVID-19 i otkaz u 7.mj.- NITI JEDNA MJERA A 90% MANJE PRIHODA.(i više) Užasno je sve ovo a pogotovo nepravda.... Jer nekom smrke nekom svane- uvijek bilo i biti će. SVE je nešto ostalo šljakalo....mi smo doma i čekamo...čekamo sezonu 2020. ....tko zna što i kako. Razumijem te i nadam se ljepšim danima. Drž te se SVI ? ...i da mi je dolinom smrti poći, zla se ja ne bojim, jer On je samnom. Dolazi Prosinac ", napisala je krajem prošle godine tužna glumica.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ShuPac
ShuPac
12:33 08.01.2021.

tko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije