Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milena Dravić

Preminula je samo nekoliko dana nakon svog rođendana, a jednu novinarku gađala je zbog ovog pitanja

Pula : Srpska glumica Milena Dravi?
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/9
05.10.2023.
u 13:00

Ova glumica koja  je ostvarila brojne zapamćene uloge te je u filmu "Sutjeska" glumila s Richardom Burtonom, preminula je u 79. godini prije gotovo pet godina, 14. listopada 2018. samo nekoliko dana nakon svog rođendana.

Na današnji dan rođena je diva kinematografije bivše Jugoslavije, Milena Dravić. Glumom se počela baviti još kao srednjoškolka, a prvu ozbiljniju filmsku ulogu imala je 1959. godine u filmu “Vrata ostaju otvorena” češko-slovenskog redatelja Františeka Čápa, koji ju je uočio na naslovnici časopisa “Duga”, u njezinu prvom manekenskom angažmanu. Prvi ozbiljan glumački uspjeh postigla je kao 22-godišnjakinja s filmom “Prekobrojna” hrvatskog redatelja Branka Bauera 1962. godine.

Ova glumica koja  je ostvarila brojne zapamćene uloge te je u filmu "Sutjeska" glumila s Richardom Burtonom, preminula je u 79. godini prije gotovo pet godina, 14. listopada 2018. samo nekoliko dana nakon svog rođendana. 

GALERIJA Pogledajte kako su se Marko Grubnić i Vlatka Pokos zabavljali na otvorenju sezone kluba Hemingway 2009. godine

Pula : Srpska glumica Milena Dravi?
1/24

Mnogi su voljeli Milenu i jedva čekali pogledati neki projekt u kojem je sudjelovala, a u svojoj karijeri imala je i skandal zbog kojeg je skoro ostala bez uloge u jednom filmu. Naime, posao je zamalo izgubila zbog svog ponašanja u Cannesu tijekom filmskog festivala. 
Dok je bila u Cannesu s filmom "Misterije organizma" jedna britanska novinarka Milenu Dravić je pitala: Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju?

VEZANI ČLANCI:

- Tih dana mučila sam se s migrenom i izvadila sam iz torbe te pilule i počela sam ih gađati s njima. Svi listovi su pisali o tome, Literatura gazeta je napisala da sam se neprimjereno ponašala. To me umalo stajalo i uloge u filmu ‘Sutjeska’. Vraćam se iz Cannesa i Nikola Popović, direktor filma, mi kaže da neću moći glumiti u "Sutjesci". Godinu dana je prošlo, Dragan i ja na moru, i ležimo na plaži, kad vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: „Diži se, moraš na Tjentište odigrati svoju ulogu - ispričala je jednom prilikom Dravić, prenosi Blic. 

VIDEO Mirela Holy ljuta zbog načina na koji ju je oslovio voditelj HRT-a: 'Ovo se nije prvi put dogodilo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije