Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna vijest

Preminula glumica Sylvia Kristel, poznata po ulozi Emmanuelle

Sylvia Kristel
Duško Marušić/Pixsell
18.10.2012.
u 12:25

Glumica je preminula sinoć, godinama je bolovala od raka grla. Vijest o smrti medijima je potvrdila njena agentica Marieke Verheren.

– Za seks-simbole bilo bi najbolje da umru do 40. jer svijetu filma jednostavno nemaju posla nakon 35. godine – izjavila je jednom prilikom glumica Sylvia Kristel kojoj je uloga u erotskom filmu “Emmanuelle” priskrbila titulu kraljice tog žanra. Ovom rečenicom na neki je način opisala svoju karijeru koja je vrhunac dosegnula posljednjim, četvrtim nastavkom “Emmanuelle” snimljenim kad je Sylvia imala 32 godine.

Tata je izbacio na ulicu

Sylvia je umrla u snu u noći od srijede na četvrtak u 61. godini, izvijestila je njena agentica Marieke Verharen. Od 2001. borila se s rakom grla koji je, unatoč kemoterapijama i obećavajućim prognozama liječnika, metastazirao na pluća i jetru. Glumici se stanje pogoršalo u srpnju kad je zbog pretrpljenog moždanog udara završila u bolnici.

– Zbog raka i kemoterapije jako sam smršavjela, to mi je bila najbolja dijeta. Pokušavam u najgorim stvarima pronaći nešto dobro – optimistično je govorila prije tri godine kada se činilo da se rak povukao. Da u lošim životnim situacijama treba pronaći svijetlu točku naučila je već sa 14 godina kad ju je otac izbacio na ulicu, zajedno s bratom, sestrom i majkom. Tada se zarekla da će mu dokazati da može biti uspješna. Sa 17 godina započinje karijeru modela i već u 18. pobjeđuje na natjecanju za Miss TV Europe. Sa 22 godine prihvaća ulogu Emmanuelle za koju je dobila 42 tisuće kuna.

Snimanje u Hrvatskoj

– Bilo je to malo novca, ali snimalo se u Tajlandu. Tamo nikada nisam bila i zato sam pristala. Za snimanje ostalih triju nastavaka dobila sam povišicu – izjavila je svojedobno. Posljednji je put pred filmske kamere stala upravo u Hrvatskoj prije dvije godine kad je snimala “2 sunčana dana” redatelja Ognjena Sviličića.

– Bila je draga i jednostavna osoba i najveći profesionalac na setu. Žao mi je samo što je posljednju ulogu imala u filmu koji nije bio tako zamijećen – rekao nam je Sviličić. Jedna od najvećih Sylvijinih ljubavi bio je pokojni književnik Hugo Claus s kojim ima i sina Arthura. Nakon njega dva se puta udavala. Njezin drugi muž Fred de Vree preminuo je prije nekoliko godina.

Ključne riječi

Komentara 10

IM
Ivica_M
13:38 18.10.2012.

"Prije šest godina objavila je biografiju u kojoj je otkrila da su je u dobi od devet godina zlostavljali stariji muškarci koji su odsjedali u hotelu njenih roditelja." Nizozemska je bila i ostala nakaradna zemlja. Skupa s Belgijom.

RT
Rollo Tomasi
14:01 18.10.2012.

Ja nakon svih ovih godina ne mogu skužiti u čemu je fora s "Emanuelle". Nit' pornić, nit' ljubić nit' zanimljiv.

Avatar NJONJO
NJONJO
12:44 18.10.2012.

eto što ti je život.... pušio ne pušio popušiš rak grla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije