Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV IZBOR

Predlažemo tko bi nas iduće godine trebao predstavljati na Eurosongu. Glasujte!

Jacques Houdek
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.05.2017.
u 14:13

Koga će HRT poslati iduće godine na Eurosong nakon Jacquesova 13. mjesta? Predlažemo pet kandidata

Jacques Houdek na Eurosongu je zauzeo je 13. mjesto, što je najbolji plasman još tamo od 2006., kada je Severina gazila sa svojom Štiklom po eurovizijskoj pozornici. Je li plasman u gornju polovinu tablice uspjeh ili neuspjeh? Nećemo lagati kad kažemo da smo od Jacquesa nakon svih vijesti i pohvala očekivali barem plasman među prvih 10, no ni ovo nije neuspjeh. Što dalje? Hrvati su u 21. stoljeću pokušavali svašta. Kad su pobijedili finski rockeri Lordi, mi smo odmah iduće godine poslali svoje rockere Dragonfly i Dadu Topića. Zatim smo slali i Kraljeve ulice sa Sandrom Bagarić, pa čak probali i predstaviti klapu kao svoju verziju grupe Il Divo. Kad ni to nije uspjelo, Jacques je odlučio otpjevati duet sa samim sobom i tako šokirati javnost.

S obzirom na to da HRT posljednjih godina sam odlučuje koga ćemo slati, pokušat ćemo predložiti koga da pošalje iduće godine:

1. Nikita

Nikita Ivošević ima dva razloga za nastup na Eurosongu: može pjevati i operu i pop, a scenski nastup joj je seksepilan i provokativan. Ne kažemo da i ona poput Jacquesa mora pjevati duet sa sobom, no vjerujemo da bi se oko nje mogla složiti itekako zanimljiva priča.

2. Luminize

Četiri cure pokazale su da se radom i talentom može puno postići. Odselile su se u Nizozemsku, a tamo su pokorile top liste. Nastupaju na europskim festivalima i dobro su poznate europskoj publici, a kod nas imaju jedan od najvećih hitova posljednjih godina – "Zašto još volim te".

3. Let 3

Treba li puno obrazlagati? Mi smo već navikli na živopisne kostime, ispaljivanje čepova iz stražnjice, umjetne faluse i spomenik "Angela Merkel sere". Kako bi na to reagirala Europa? Ili bi doživjeli fijasko ili bi bili pun pogodak. Vrijedi pokušati.

4. Mia Dimšić

Odavno nismo imali takvu koncentraciju talenta i izgleda kao kod mlade Osječanke. Ima samo 25 godina, a svojim je pjesmama unijela svježinu na hrvatsku pop-scenu. Mišljenja smo da bi je i Europa trebala upoznati.

5. Colonia

I ove smo godine vidjeli kako je puno zemalja poslalo plesne pjesme na Eurosong. Neke od njih poput belgijske "City Of Lights" bit će veliki hitovi na top-listama. Zašto onda mi ne bismo dogodine poslali Coloniju. Boris Đurđević majstor je za takve uratke, a njegove pjesme bile su hitovi u mnogim europskim zemljama, pa čak i u Japanu. Kad tome pridodamo energičnu Indiru Levak, mogli bismo se nadati nekom dobrom plasmanu.

Komentara 28

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
14:23 17.05.2017.

...Tompsona✔️

DU
Deleted user
14:37 17.05.2017.

Treba naci gay - lezbijku sa HIVom na samrti ,brkovima ko LET3, osudjenika zbog kriminala te konzumacije opijata kojeg su u djetinstvu sexsualno zlostavljali vanzemaljci. A je to ! A za pjesmu...ko ga hebe, napisati ce se vec nesto prikladno za EUROviziju na kojoj nastupa AUSTRALIJA i pol AZIJE.

FR
fred70
14:32 17.05.2017.

U potpunosti napustiti to glupavo natjecanje, koje ionako iz godine u godinu ima sve manje smisla i taj novac pokloniti tj. uložiti u lječenje bolesne djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije