Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bili su kreativni

Poznati Hrvati djeci dali zaista neobična imena, jedan je glazbenik sinu dao njih čak šest!

Foto: Pixsell, Instagram
1/7
23.12.2020.
u 12:10

U posljednje vrijeme sve su učestalija i neobična imena koja privlače pozornost. Upravo netipična imena svojoj su djeci odlučili brojni poznati Hrvati.

Mia, Luka, Lucija, Leon, Sara, Borna, Ana, Karlo... imena su koja su već godinama među najpopularnijim imenima za djecu u Hrvatskoj. No, u posljednje vrijeme sve su učestalija i neobična imena koja privlače pozornost. Upravo netipična imena svojoj su djeci odlučili dati brojni poznati Hrvati.

Ella Dvornik, kći preminulog Dine Dvornika, majka je dviju djevojčica. Stariju Balie Dee rodila je u studenome 2017. godine, dok je u veljači na svijet stigla Lumi Wren.

Foto: Instagram screenshot

Neobično ime svom su djetetu nadjenuli i glumac Kristijan Ugrina i Ksenija Marinković koji su sina nazvali Kosta Kai.

Pjevač Marko Perković Thompson sa suprugom Sandrom ima petero djece, a jedna od njih je i Diva Marija.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/ Ilustracija

Matija Dedić kći je nazvao Lu, dok je Gibonni svojim sinovima nadjenuo imena Rando i Lorenzo.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Splitska glumica Ana Gruica, danas Uglešić, iz veze s putopiscem Hrvojem Šalkovićem ima sina kojem su dali ime Ivan Marat.

Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Zanimljiva imena svojim kćerima dali su i nogometaš Niko Kranjčar te pjevač Boris Novković. Kranjčar iz braka s bivšom suprugom Simonom ima kći Loree, dok je Boris Novković u četvrtom braku s manekenkom Iris Volf dobio djevojčicu Si.

– Djevojčicu smo nazvali Si. Iris i ja zajedno smo birali ime. Korijeni postoje u hebrejskom, a čak i u Kini postoji to ime. Generalno, mi smo napravili izvedenicu iz naših imena Iris, Boris, pa je nastalo Si – kazao je u travnju prošle godine pjevač. Novković iz prijašnjeg braka s Lucijom Matić ima jedanaestogodišnjeg sina Nou i osmogodišnjeg dječaka imena Bono.

Foto: Daniel Pavlić

Zanimljivo je i ime koje je naš najpoznatiji pijanist Maksim Mrvica dao svojoj kćeri. Nazvao ju je Leeloo, a inspiracija mu je bio glavni lik iz filma Peti element.

Glumački par Bojana Gregorić Vejzović i Enes Vejzović sina su nazvali Raul, a kćer Zoe.

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Riječki roker Damir Urban sa suprugom Milicom ima dvojicu sinova, Malika i Istoka Zolu.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Najkreativniji, barem kako se čini, bio je Darko Rundek koji je svom sinu dao čak šest imena – David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

 

Komentara 24

DA
damyr26
12:51 23.12.2020.

Bravo Urban sva djeca pjevaju Malik, Malik na gov.. si nalik pa pogodi kako se djete osjeća

GR
Grandstar
12:21 23.12.2020.

Neki bi trebali na promatranje zbog nekih imena al posto neke poznajem onda svacam da su imena nsjmanji njihov problem

Avatar Znanost_prva
Znanost_prva
13:02 23.12.2020.

Treba, kao u nekim zemljama, zabranit imena koja mogu dovesti do bullyinga u skoli i promovirati nasa imena. Takoder, treba ograniciti postotak dosadnih imena poput "ivan" ili "marija"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije