Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posve drugačije

Po prvi puta od 1949. godine kraljica Elizabeta i princ Filip primorani su na ovo

Foto: Profimedia
1/6
08.12.2020.
u 23:00

Kraljica je već ranije najavila i kako neće prisustvovati Božićnoj misi, no vjeruje se da će za to poslužiti kapelica u dvorcu Windsor.

Britanski mediji ovih dana javljaju kako će najstariji članovi britanske kraljevske obitelji, kraljica Elizabeta II. i njezin suprug princ Filip, Božić dočekati sami. Po prvi puta još od 1949. godine tako će ovaj blagdan dočekati bez ikoga od svojih potomaka ili bilo kakvih blagdanskih ceremonija. Na to su se odlučili zbog trenutno epidemiološke situacije u Velikoj Britaniji.  

Britanci su u novi lockdown krenuli krajem listopada, a trebao je prestati na 2. prosinca i očekuju kako za Božić druženja neće biti zabranjena, no kraljica i princ Filip svejedno ne žele riskirati. 

Posljednji put kada se dogodilo da sami slave Božić bilo je još 1949. godine kada su bili sami na Malti. Elizabeta je tada ostavila jednogodišnjeg Charlesa u Velikoj Britaniji te otputovala suprugu na Maltu, koji je tada služio u mornarici. 

Kraljica je već ranije najavila i kako neće prisustvovati Božićnoj misi, no vjeruje se da će za to poslužiti kapelica u dvorcu Windsor. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije