Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mala anketa

Pitali smo popularne Hrvate kako bi reagirali na poziv u masonsku ložu, odgovori su urnebesni

Foto: Boris Ščitar/Igor Kralj/PIXSELL/Instagram
1/7
21.02.2020.
u 07:30

Afera o masoneriji u Hrvatskoj odjeknula je u svim dijelovima društva. Upitali smo poznate s hrvatske scene kako bi odgovorili na poziv u masonsku ložu.

Masoni. Slobodni zidari. Visokoprofilirani pripadnici hrvatske javnosti u haljinama koji mističnim ritualima žele održati red u masonskoj loži i pritom se natječu u očuvanju vlastitih interesa pozivajući se na takozvanu lojalnost i tajnovitost. 

To je trenutačno top tema u Hrvatskoj ovih dana, a zbog različitih interpretacija ozbiljnosti pojave masona u Hrvatskoj, od onih s mnogo kritike do onih s puno smijeha, odlučili smo upitati Bornu Sora, Domagoja Zovaka, Ivana Šarića, Moranu Zibar, Deana Kotigu i Krešimira Sučevića Međerala kako komentiraju hrvatske masone i što bi odgovorili kada bi dobili poziv da im se pridruže.

 

Satiričar Borna Sor ne bi bio u mogućnosti pridružiti se tom tajnom društvu, jer tvrdi, pripada jednom drugom.

– Ja sam već u konkurentskom tajnom društvu koje se zove laminati – kratko nam je rekao jedan od kreatora Prime Timea, koji je ove godine nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisija godine. Ipak, njegov kolega Domagoj Zovak malo drukčije gleda na masone u Hrvatskoj.

– Masoni su smiješni muškarci u haljinama. Ne mogu razumjeti kako netko sam sebe tamo ozbiljno shvaća. Da me pozovu, ne bih im pristupio. Postoji mnogo ozbiljnija organizacija, čijim članstvom lakše napredujete u karijeri, koja namješta poslove izvan zakona i natječaja, zbog čijeg članstva možete izbjeći kaznenu odgovornost i proći lišo s najrazličitijim vrstama kriminala – od krađe do ratnog zločina. Svi znamo o kome je riječ. Radije bih se njima pridružio – poručuje Zovak.

Razgovarali smo i sa stand-up komičarom Ivanom Šarićem.

1/7

– Prije su ljudi ulazili u masone da bi dobili posao, danas dobivaju otkaze. Čak i masoni su propali kod nas – kaže nam Šarić koji se uspješno oporavlja nakon operacije kralježnice koju je obavio prošlog mjeseca zbog discus hernije.

Omiljeni lovac iz "Potjere" Krešimir Sučević Međeral ironično je razočaran statusom slobodnih zidara.

– Kakva je ovo država u kojoj se više ne možeš slobodno baviti ni zidarstvom, a da ti to netko ne zamjeri... – objavio je na društvenim mrežama i u kasnijem komentaru reagirao također kroz podsmijeh.

Njegov kolega iz emisije Dean Kotiga, samoprozvani najveći lokalni, ako ne i regionalni influencer, na poziv u masonsku ložu odmahnuo bi rukom. 

– Rekao bih im: "Hvala na pozivu, ali ne mogu se pridružiti masonima, već sam se pridružio mas-ovima" – smije se Kotiga pa dodaje: – Ne, imam još nešto bolje... Rekao bih: "Ne, hvala, ali možete se vi pridružiti mojim sljedbenicima na Instagram profilu" – zaključuje Dean čije se ime na posljednjim predsjedničkim izborima našlo na glasačkom listiću zbog volje njegovih fanova, a za nas je i prokomentirao bi li se kandidirao za predsjednika na sljedećim izborima.

1/4

– Iskreno, ranije nisam uopće razmišljao o tome, ali sasvim je logično, ako imate toliki utjecaj na tolike ljude, i to pozitivan, da oni žele još. Ideja da postanem predsjednički kandidat zapravo potječe od mojih sljedbenika. U tom bi smislu upravo taj sadržaj koji su oni prepoznali kao najkvalitetniji mogući bio baza kampanje, što znači da bi ona počivala na edukativno-informativnom sadržaju obogaćenom odličnim forama. Masivno su dopisivali moje ime na glasačkim listićima i u prvom i u drugom krugu predsjedničkih izbora, što su (s razlogom) prenijeli brojni mediji. Dakako, još uvijek moram ozbiljno razmisliti o tome, ali hashtag kotiga2024 pod kojim se najavljuje moja kandidatura na sljedećim predsjedničkim izborima već se kotrlja sam od sebe – rekao nam je krajem siječnja.

Iako se masonima mogu pridružiti samo muškarci, zatražili smo komentar i od jedne žene. I to one bez dlake na jeziku, lovkinje Morane Zibar.

– To su mizogina okupljanja smiješnih muškaraca. Rekla bih im: "Dečki, hvala, ali imam pametnijeg posla dok se vi igrate u mraku" – bila je kratka Morana koja nam je nedavno otkrila zašto nikada nije napustila Hrvatsku iako je o tome razmišljala.

– U teoriji razmišljam o tome svaki put kad pročitam neku vijest o našoj apsurdnoj svakodnevici. U praksi ipak ništa od toga. Sad je već kasno i pustila sam korijenje. I ne mogu napustiti staru majku koja ima samo mene. Da sam mlađa, tko zna... – rekla nam je.

 

Komentara 14

SN
snovakor
08:40 21.02.2020.

Ovo sve skupa nije nikako ni mala zajebancija ... kao što neki sa svojim odgovorima to projeciraju !! ... Masonska i slične organizacije zapravo rade iznad države i upravljaju sa svime, dok za ništa ne odgovaraju, a Zakoni, e oni su isključivo za onih 90% stanara države, da žive svoj jadan i bijedan život dalje ! Ti Zakoni za te organizacije nisu podobni !

BR
BraniteljJakob
07:50 21.02.2020.

Lopovi se, po prirodi, coporativno drze zajedno u coporu, bilo to kroz raznorazne loze ili politicke partije, jer im je tako lakse sakriti trag

Avatar Jopa
Jopa
11:39 21.02.2020.

Očito netko ne shvaća, ne želi shvatiti ili ima zadatak da se sprda a jasno je da su masoni među najmoćnijim elitama na svijetu i da praktički vladaju svijetom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije