Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog koronavirusa

Otkazan ovogodišnji Eurosong u Rotterdamu

Damir Kedžo pobjednik DORE 2020.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
18.03.2020.
u 14:46

– Ponosni smo što je Eurosong protekle 64 godine ujedinio Europu. Nažalost, moramo ga otkazati zbog epidemije koronavirusa. U dogovoru s EBU-om i nacionalnim TV kućama, pokušat ćemo ga organizirati iduće godine – kazao je Jon Ola Sand, supervizor Eurosonga.

Ovogodišnji Eurosong, koji je na rasporedu bio u Rotterdamu od 12. do 16. svibnja, ipak se neće održati, objavljeno je danas na službenim stranicama Eurosonga. 

– Ponosni smo što je Eurosong protekle 64 godine ujedinio Europu. Nažalost, moramo ga otkazati zbog epidemije koronavirusa. U dogovoru s EBU-om i nacionalnim TV kućama, pokušat ćemo ga organizirati iduće godine – kazao je Jon Ola Sand, supervizor Eurosonga i dodao da su pokušali sve da se natjecanje ove godine održi.

Damir Kedžo pobjednik DORE 2020.
1/42

"Posljednjih tjedana smo istraživali mnoge alternativne opcije koje bi dopustile održavanje Eurosonga, međutim nesigurnost stvorena širenjem virusa COVID-19 u cijeloj Europi i restrikcije koje su donijele vlade država sudionica i nizozemska vlada znače da je EBU prisiljen donijeti ovu tešku odluku jer je nemoguće nastaviti s live događajem kako je planirano", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, naš predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu trebao je biti Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre".

Ključne riječi

Komentara 3

KO
komunikolog
14:56 18.03.2020.

E ovo me stvarno šokiralo. Kako ćemo izdržati?

Avatar Jopa
Jopa
15:46 18.03.2020.

Mislite otkazana trash parada?

Avatar dras32
dras32
15:22 18.03.2020.

Bezveze, dajte ljudima malo zabave u ova tmurna vremena, mogli ste organizirati natjecanje svaka zemlja iz Tv studija svoje matične zemlje a emitirati u svim zemljama, poslije glasanje iz Tv studija zemlje domaćina, samo malo organizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije