Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIČAO DRAŽU

Otkazan koncert Miroslava Ilića u Sarajevu jer je pjevao četničku pjesmu

Miroslav Ilić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/2
30.01.2017.
u 12:41

Ilić je prije nekoliko godina pjevao na manifestaciji pod imenom "Kupusijada" u rodnom mjestu Mrčajevci, a tamo je izveo pjesmu "Morem plovi jedna mala barka", koju je originalno izvodio Baja Mali Knindža

Koncert poznatog folk-pjevača Miroslava Ilića, koji se u sarajevskoj dvorani Skenderija trebao održati 18. veljače, otkazan je nakon što je u javnost procurila snimka na kojoj Ilić pjeva četničku pjesmu u kojoj se veliča Draža Mihailović.

Ilić je prije nekoliko godina pjevao na manifestaciji pod imenom "Kupusijada" u rodnom mjestu Mrčajevci, a tamo je izveo pjesmu "Morem plovi jedna mala barka", koju je originalno izvodio Baja Mali Knindža, a čiji tekst, između ostalog, glasi:

"Pošla majka sina da potraži,
Pa se javi đeneralu Draži
Čiča Dražo, gde je moje dete
čuvaju ga srpske bajonete"

 

– Donio sam odluku da otkažem koncert. Zatečen sam i ne mogu vjerovati što se dogodilo. Miroslava vrlo dobro poznajem i da mi je neko prije deset dana rekao da on pjeva četničke pjesme – ne bih mu vjerovao. Čak sam i nekoliko puta rekao ''kamo sreće da su svi Srbijanci kao što je Miroslav Ilić'' i sad odjednom ovako nešto. Kada je u Banjoj Luci pjevao za srpsku Novu godinu, iz restorana me je ispratio pjesmom ''Put putuje Latif-aga''. Kada smo dogovarali koncert, on je tražio Skenderiju i rekao mi je da ga lijepe uspomene vežu za tu dvoranu. Nisam ni mogao pomisliti da se nešto ovako može dogoditi. Poznavajući strukturu njegove publike, bilo je predviđeno četiri ili pet VIP loža i jedan potpuno novi stage. Željeli smo promovirati Skenderiju jer je to mjesto pomalo zaboravljeno, a sve je trebalo izgledati kao u Hollywoodu – kazao je za portal Klix.ba producent i organizator koncerta Faruk Drina i dodao kako bi Ilića čak mogao i tužiti jer u ugovoru piše kako ne smije javno iskazivati svoje političke, religijske i slične stavove.

Miroslav Ilić je za portal faktor.ba potvrdio da je koncert otkazan, no nije htio mnogo govoriti o tome.

– Stvorila se ružna predstava i slika i nevjerojatno negativna atmosfera oko koncerta u Sarajevu. Toliko se negativne energije stvorilo i loše klime koja nije ničemu vodila. Normalno je da se koncert dovede pod znak pitanja i da se otkaže – kazao je Ilić za haber.ba

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i kad će nakon ovog otkrića Ilić ponovno pjevati u Hrvatskoj. Podsjetimo, lani je u Jastrebarskom nastupio baš na Uskrs, zbog čega je prosvjedovala i HVIDRA, a nakon toga je u listopadu napunio jedan poznati zagrebački klub.

>>Miroslav Ilić: Po dolasku u Hrvatsku prvo sam se javio Miši

 

Komentara 72

Avatar alien79
alien79
13:07 30.01.2017.

Ilić je zato dobrodošao u Puli i Zagrebu. Ove Sarajlije su tako "nazadne"

PE
perfa57
13:52 30.01.2017.

Srbin ostaje srbin ili, isto mu dođe: Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne.

KL
kliker24
13:59 30.01.2017.

Da mu zabrana dolazak u Hrvatsku to bi pupovac i bratja odmah proglasisli ugrođenošću srba .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije