Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumac i glazbenik

Oglasio se Šerbedžija nakon incidenta: Istjerali ga iz zakupljene dvorane

Rade Šerbedžija
Foto: Milica Czerny Urban
1/23
28.12.2023.
u 17:01

O incidentu u susjednoj Srbiji oglasio se i sam glazbenik te glumac Rade Šerbedžija te otkrio kako se osjeća.

Društvenim mrežama dijele se snimci s koncerta koje je započeo Rade Šerbedžija riječima: - Jao onima koji zatvaraju vrata umjetnosti. Mi ćemo održati koncert tu, pa koliko izdržite… Ja mogu na hladnoći, ja sam Ličanin – kazao je glumac i kantautor Rade Šerbedžija, a publika ga je pozdravila toplim aplauzom.

– Idemo dečki, Barbara, to je ona revolucionarna pjesma zbog koje se vlast treba bojati – rekao je među ostalim. Naime, Radi su općinske vlasti predvođene takozvanim koordinatorom Srpske narodne stranke (SNS) u Baču u posljednji trenutak otkazale već zakupljenu salu za koncerte, piše Nova rs

Na repertoaru se našla i ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje‘, koju je najavio tako što je prethodno pozdravio Johnnyja Štulića u Amsterdamu. Recitirao je i "Naš vijek će proći". - Naš vijek će proći, otvorit će se arhivi /Sve što je bilo skriveno od nas/ Sve što u povijesti od laži živi/ Pokazat će svijetu i slavu i užas. /Bogova raznih potamnit će lik/ Koliko bijede skrivao vijek/ Ali taj što je bio zaista velik /Ostat će velik zauvijek – upravo tako glase stihovi. 

 

Rade Šerbedžija
1/24

 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Producent i organizator Zdravko Vulin ispričao je kako su policajci upali u dvoranu, a pozvali su se na naređenje koordinatora SNS za Bač. Producent je rekao da je nejasno za što je taj koordinator nadležan. To je neka interna ‘titula’ – koordinator SNS za Bač, izjavio je Vulin i nastavio:

- Rade Šerbedžija je došao dan ranije, obilazio je manastire, grad, družio se s ljudima. On obožava Bač i nedopustivo je da netko tko toliko promovira ovaj naš narod i toliko radi za njega, bude na taj način diskriminiran. Koncert je ipak održan da 400 ljudi koji su kupili ulaznice ne bi ostali zakinuti. Novac će im, ipak, večeras biti vraćen, kazao je Vulin za N1.  

 

VIDEO: Iznenada preminuo glazbenik Jurica Popović

Komentara 22

CA
cavecanem
18:56 28.12.2023.

Njima ne može potegnuti kartu ugroženosti.

BI
bikica7
18:20 28.12.2023.

Ako te neće tvoji ne brini, Brijuni su tvoji.

AD
adisan
18:03 28.12.2023.

Ovaj tschetnik ni u Srbiji nema tretman kao u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije