Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Meghan VS. Kate

Nije tajna! Vojvotkinje su na ratnoj nozi, a Britancima je jedna od njih česti trn u oku

Foto: PA/Pixsell
1/8
30.08.2019.
u 18:55

Prošlo je nešto više od godinu dana otkad se Meghan Markle službeno pridružila kraljevskoj obitelji, a prije samog vjenčanja nije se slagala sa šogoricom Kate.

Na kraljevskom dvoru već dugo se šuška kako se vojvotkinja Meghan Markle i princ Harry ne slažu najbolje s princom Williamom, njegovim bratom, i njegovom ženom vojvotkinjom Kate Middleton. Posebno se raspravlja o odnosu dvije vojvotkinje koji je vidno zahladio još prije vjenčanja Harryja i Meghan.

Fantastična četvorka, kako ih zovu stručnjaci za odnose u kraljevskoj obitelji, kažu kako je njihova veza oduvijek bila osuđena na propast i to zbog jednog razloga.

Meghan i Kate su potpuno različite osobe; dok je vojvotkinja od Sussexa prije upoznavanja bila poznata svjetskoj javnosti, njezina suparnica Kate nije bila tako eksponirana prije poznanstva s Williamom. Zbog svog holivudskog iskustva vojvotkinja od Sussexa imala je daleko jasniju ideju promicanja Sussexa kao brenda, dok se vojvotkinja od Cambridgea priklonila tradiciji i protokolu - s obzirom na činjenicu da će jednog dana postati kraljica.

Foto: PA/Pixsell

Bez obzira na razlike, fanovi kraljevske obitelji jako su se razveselili kad su vidjeli da se ove dvije glamurozne žene slažu, a na božićnom domjenku 2017. nisu skrivale koliko se dobro slažu. Doduše, otada njihov se odnos strmoglavio, a stručnjaci za njihove odnose su pokušali dati odgovor na to pitanje.

Među njima je i cijenjeni Richard Fitzwilliams koji kao razlog postojećih razmirica navodi da prijateljstvo "fantastične četvorke" nikad nije bilo praktično.

- Iako se već godinu dana raspravlja o brojnjim neslaganjima vojvoda i vojvotkinja Cambridgea i Sussexa te se spominju incidenati vezani uz Meghan i njezino ponašanje, odlazak iz palače Kensington u Frogmore Cottage i izlazak iz zajedničke Kraljevske zaklade razbilo je mit o "fantastičnoj četvorci", koja je iz mnogih razloga bila nepraktična - izjavio je za britanski Express.

Foto: PA/Pixsell

Stručnjak dodaje kako je bilo očito da su Meghan i Harry htjeli raditi stvari na svoj način i podvući liniju između javnog i privatnog na novi način kako bi njihova budućnost bila drugačije i nezavisnija. Tvrdi kako su Meghan i Harry osjećali puno restrikcija zbog konvencionalnog kraljevskog života, a to se ujedno navodi i kao još jedan razlog razlaza s Willom i Kate.

Tijek Meghaninog odnosa s kraljevskom obitelji:

Siječanj 2017. - Meghan upoznaje Kate i princezu Charlotte 10. siječnja

Ožujak 2017. - Harry dovodi Meghan u Norfolk kako bi upoznala Williama, tamo je i Kate

Studeni 2017. - Harry i Meghan obznanjuju zaruke

Prosinac 2017. - Kraljica poziva Meghan na božićnu večeru

Ožujak 2018. -  Trudna Kate koja nosi Louisa ne dolazi na Meghanino darivanje

Listopad 2018. - Meghan i Harry sele ured iz Kensington palače

Studeni 2018. - Meghan i Harry odlaze iz Kensington palače i sele u Frogmore Cottage

Svibanj 2019. - Meghan i Harry postaju roditelji sinu Archieju.

Izvori bliski kraljevskoj obitelji nedavno su izvijestili britanske medije o sukobu koji je prehtodio vjenčanju Meghan i Harrya u domu vojvode od Cambridgea, za koji se dosad nije znalo. Navodno je princ Harry započeo sukob s Williamom i Kate iščitavši im zakon o pobunama nakon što su djecu stavili na spavanje, a Meghan je sjedila u tišini dok se Kate i Will u toj raspravi nisu ni snašli s argumentima. Sljedeći dan viđeni su kako dolaze na vrata Meghan i donose joj ogroman buket cvijeća.

- Kate je dospijela u kraljevsku obitelj nakon dugog vremena. Tko bi bila Kate da nema Princa Williama? Sigurno ne bi bila toliko poznata. Meghan bez Harryja bi i dalje bila poznata, pa s razlogom ima više formiranih mišljenja oko vlastitog PR-a i kako se promoviraju kao par i kako odgajaju djecu - stoji u komentaru Duncana Lacrombea, kraljevskog komentatora koji često iznosi teorije o zapletima na dvoru.

Britanska javnost često je podijeljena oko odabira omiljene vojvotkinje; Meghan koja dolazi iz Amerike i prva je članica kraljevske obitelji koja je u nekoliko navrata izbjegla protokol i Kate koja oduvijek sve radi po "pe esu".

Nedavno je Meghan razbijesnila britansku javnost zbog toga što je uređivala britansko izdanje rujanskog Vougea. Odbila je ideju da krasi naslovnicu magazina te je odabrala 15 žena kojima se divi iz svijeta filma, mode i tehnologije. 

Britanci joj zamjeraju što na naslovnici nema kraljice Elizabete.

Nije im jasno kako se kraljica ne nalazi na popisu žena koje mijenjaju  svijet. Zatim su joj prigovorili što na naslovnicu nije stavila nijednu ženu iz područja zdravstva, a s obzirom da je nekoliko mjeseci bila zauzeta poslom uređivanja Vogue mnogi smatraju kako je zbog toga zanemarila svoje kraljevske obveze.
 

Komentara 1

RO
RogaBabaroga
22:01 30.08.2019.

jako bitno za nas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije