Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA ODUSTAJANJA

Ni bura nije smetala, Guetta zapalio Poljud: 'Žilava je ta Ultra'!

Ultra Europe Festival
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/20
16.07.2017.
u 10:56

Oprez je bio maksimalan, jer interes je za drugi dan Ultre s Davidom Guettom, Steveom Aokijem i Arminom van Buurenom bio očekivano ogroman

U nekom trenutku počelo je malo podsjećati na prošlu godinu. Zapuhalo je, nije prestajalo, internetski meteorološki servisi signalizirali su narančasto upozorenje za buru. Ipak, organizator je reagirao brzo, oko bine se uskoro pojavila ekipa opremljena kao HGSS koja je poskidala sav balast, svugdje gdje se moglo poskidalo se sve što bi nesretnom vjetru moglo poslužiti kao katalizator. 

Oprez je bio maksimalan, jer interes je za drugi dan Ultre s Davidom Guettom, Steveom Aokijem i Arminom van Buurenom bio očekivano ogroman. Kako se približavao trenutak početka nastupa Guette tako se gotovo eksponencijalno povećavao broj posjetitelja na ulazu.

 

Žurbe nije smjelo biti, pritisak se na stadion morao držati pod kontrolom, vrijeme je tražilo oprez, policija je formirala i kordone i partijanere puštala u valovima. I nitko nije odustao! Žilava je ta Ultra, program je odrađen po planu, bio je to na kraju jedan od boljih dana.

David Guetta uvijek sa svojim hitovima izvuče sve emocije iz fanova, tako je bilo i ovaj put. Odmah je po dolasku na stage poručio kako ga vrijeme ne zanima, on odustati neće, bit će tuluma na Poljudu! I publika ga je ispratila na način kako to uvijek čini, pjevajući na njegov poziv stihove njegovih hitova poput When Love Takes Over, Play Hard ili Without You.

Ultra Europe Festival
1/49

A onda se na pozornici pojavio Steve Aoki. Ovaj osebujni američki DJ japanskog porijekla glasi za jednog od najotkačenijih. Brzo se u to uvjerite, jer ako su basovi kod ostalih bili glasni onda taj pojam zbog Aokija treba ponovo definirati, 'glasno' ovdje nije dovoljno dobro.

Nakon par minuta se Aoki našao na pultu dajući ritam publici skakanjem što je prihvaćeno bez pogovora. No, ima još jedna stvar po kojoj je Steve koji izgleda kao kakav grunge basist poznat. Ako ste možda gledali izravan prijenos na UMF kanalu, moguće je da ste primijetili i jedan transparent – Steve Aoki Cake Me.

Naime, gotovo u pravilu Steve naručuje torte po posebnom receptu i od posebno odabranih slastičarnica. Ali ne da bi publiku počastio, odnosno da ako se bacanje torte u i po publici može smatrati čašćavanjem. Da, nemali broj ljudi ispod bine tražio je da ga Steve pogodi tortom a ovome to nije pretjerano teško palo.

Ultra Europe Festival
1/15

I tako je u tom trenutku već polugoli Aoki izbetonirao prve redove koji nisu imali kud pritisnuti ostatkom publike. I još mu dovikuju – hvala! Prilično intenzivno a za prema Aokiju 'kulturan' završetak s Arminom van Buurenom.

Stari prijatelj hrvatske publike nije nikoga gađao tortom ali jest basovima onako kako on to zna, u najboljoj maniri nizozemskog techna tako da se na Poljudu ostajalo do zadnje minute unatoč ne previše prijateljski raspoloženim celzijevcima. Danas nastupaju Martin Garrix, Hardwell, Afrojack, dakle još energije je garantirano, sve su to mlade snage electronic dance glazbe.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:34 16.07.2017.

Wellcome to hepatitis party !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije